Pakkaspäivän kanapata
Moikka!
Pataruuat on mun mielestä talvella ihan parhaita. Pata uuniin, ulkoilemaan ja sitten nauttimaan! Seuraava kanapata on nopea ja helppo valmistaa. Lisäksi se on edullinen ja terveellinen. Tää on jo monta vuotta ollut talvella viikonloppuisin yks mun suosikkiruuista.
Pakkaspäivän kanapata
Resepti kolmelle:
- 3 kanankoipea (ota valmiiksi marinoituja tai marinoi itse)
- 3 keskikokoista perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 paprika
- 2 tomaattia
- 1 sipuli
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- kourallinen oliiveja
- kuivattuja yrttejä
- loraus balsamicoa (tai punaviiniä)
- kasvisliemikuutio (tai kasvisfondia)
- suolaa maun mukaan
Pilko kasvikset. Mä oon aina laittanut porkkanaa ja perunaa, sekä paprikaa ja tomaattia, mutta tällä kerralla joukossa oli myös jääkapista löytynyttä varsiselleriä. Kasviksia ja juureksia voi vaihdella oman maun mukaan.
Lado kasvikset pataan. Laita joukkoon mausteet.
Asettele kanankoivet kasvisten päälle.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa reilun tunnin ajan. Jos ulkoilet pidempään ajan, laita uuni 150-175 asteelle, ja pata saa muhia parikin tuntia.
Nam! 😛
Terkuin, Kirsi
Tätä pitää kokeilla! Laiskahkona kokkina kaikki pitkään uunissa hautuvat ruoat ovat lemppareita, ei muutakun kaikki vuokaan ja uuni päälle 😀
Niinpä! Toimii mulla varsinkin viikonloppuisin. 🙂 Viikolla tuun aina niin myöhään kotiin, etten ehdi ruokia haudutella. 😀
Näyttääpä hyvältä ja varmasti maistuukin hyvältä! 🙂