Lean In Five Weeks: Millaisia tuloksia saavutin? Putosiko paino? Nousiko kunto?

Yhteistyössä: Lean In Five Weeks

Laitoin huhtikuun lopussa hetken mielenjohteesta hakemuksen Lean In Five Weeks –haasteen elämäntapamuutosagentiksi.  Minua ei valittu agentiksi, mutta pääsin testaamaan viiden viikon haastetta blogiyhteistyönä.

Haasteen varrella oli muutamia mutkia matkassa (mm. sitkeä flunssa), mistä syystä haasteen lopputestit venähtivät hieman. Nyt vihdoin pääsin toteuttamaan lopputesti, ja tässä blogipostauksessa paljastan, miten kävi. 🙂

Lean In Five Weeks -saaste suoritettu loppuun! Fiilis heti lopputestien jälkeen!

Lean In Five Weeks –haasteen alku- ja loppumittaukset, sekä kuntotestit

Kuntotestien tulokset

1 km juoksu:

  • alussa: 4,14 min.
  • lopussa: 4,20 min.

Jep –aika huononi! Ihan selkeästi taktiikassani on jotain mätää. Alkutesteissä lähdin liian rivakasti liikkeelle, ja jalat olivat hapoilla jo 200 metrin jälkeen. Nyt otin rauhallisemmin, mutta pienentakareisivamman vuoksi loppukiri jäi tekemättä. 😀 Joka tapauksessa alkutesteissä juoksin veren maku suussa jalat hapoilla, ja nyt juoksu sujui suhteellisen kevyesti, joten huonontuneesta ajasta huolimatta lopputulos oli kuitenkin positiivinen. J Huom! En ole yli kolmeen vuoteen juossut erinäisten vaivojen takia, joten lähtökohtaisesti tämän hetkinen juoksukuntoni on totaalisen surkea. Nyt sain kuitenkin kipinän lähteä taas juoksemaan, kunhan saan ensiksi takareiteni taas kuntoon. 🙂

1 min. syväkyykyt:

  • alussa: 50 kpl
  • lopussa: 58 kpl

Kyykyissä tuli selkeä parannus, mutta asiaan saattoi myös vaikuttaa, etten vetänyt itseäni juoksussa piippuun. 😉 Testit siis tehdään peräkanaa putkeen tässä järjestyksesä, ja niiden välissä on vain pienen pieni hengähdystauko.

Maksimimäärä punnerruksia (ilman aikaa, polvet alustalla, 3 s pidoilla ylhäällä):

  • alussa: 50 kpl
  • lopussa: 60 kpl

Myös punnerruksissa tuli selkeä parannus. 🙂 Koska näissä ei otettu aikaa, oli mielen lujuus myös koetuksilla. Olisin molemmilla kerroilla jaksanut vielä muutaman lisää, mutta en jaksanut pinnistää ihan loppuun saakka, vaan luovutin “tasaluvuissa”.

1 min. burpeet:

  • alussa: 23 kpl
  • lopussa: 30 kpl

Aikamoinen parannus – olin yllättynyt!

1 min. perhosvatsat:

  • alussa: 32 kpl
  • lopussa: 35 kpl

Hienoista parannusta myös vatsatestissä. Koska vatsalihastesti on patterin viimeisenä, vaikuttavat toki kaikki aikaisemmat testit vatsalihastestin tulokseen.

Alku- ja loppumitat:

  • Vatsan ympärys suoraan navan kohdalta alussa 80 cm, lopussa 79 cm.
  • Lantio leveimmältä kohdalta alussa 95 cm, lopussa 95 cm.
  • Paino alussa 62 kg, lopussa 60 kg.
Näiden kuvien julkaiseminen hieman jännitti. Mutta toisaalta – olenhan julkisesti rannallakin tässä asustuksessa. 🙂
Kesäkuntoon 2020? Vartaloni ei ole nykyisellä “fitness-aikakaudella” todellakaan mikään “perfect”. Mutta yritän harjoittaa paljon puhuttua kehopositiivisuutta ja viihtyä omissa nahoissani. Välillä siinä onnistuen, välillä vatsan seudun rasvasta ahdistuen.
Ennen ja jälkeen -kuvissa ei ole juurikaan eroa, mutta en silti koe epäonnistuneeni haasteessa.

Onnistuinko?

Pelkkiä tuloksia katsomalla voisi ajatella, että paljoakaan ei tapahtunut. Vaikka alku- ja lopputestit, sekä mittaukset oli mielenkiintoista toteuttaa, oli haasteen isoin anti itselleni jotain aivan muuta kuin parantunut kunto tai karisseet kilot – haaste herätti ajatuksia, opin uutta itsestäni, sekä sain uusia ideoita ja roppakaupalla inspiraatiota.

Haasteeseen osallistujilla on oma suljettu Facebook-ryhmä, jossa pääsin ihastelemaan muiden loistavia tuloksia – senttejä oli karissut, kiloja tippunut ja kunto parantunut roimasti. Minun mittani eivät juuri muuttuneet, vaikka noudatin ruokavaliota säntillisesti. Yksi syy tähän saattaa olla geeniperimäni. Sain juuri erään geenitestin tulokset, jonka mukaan minulle painonpudotus olisi optimaalisinta ruokavaliolla, jossa syödään suhteellisen vähän proteiineja ja rasvaa. Siis juuri toisin, miten olen haasteen aikana syönyt. Tämä on hyvä muistutus kaikille, jotka ovat yrittäneet pudottaa painoa siinä onnistumatta: jos jokin metodi ei tuota tuloksia, älä lyö hanskoja tiskiin, vaan kokeile toista tapaa! Se, mikä toimii yhdelle, ei toimi toiselle. 🙂

Kuntopuolella haasteessa etenemistä hidastivat 4 viikon flunssa, sen jälkeen osuneet muutamat unettomat yöt, sekä vanha takareisivamma, joka on kevään ajan oikutellut. En siis päässyt treenaamaan ohjelman mukaisesti, ja siihen nähden olen erittäin tyytyväinen kuntotestien tuloksiin.

Ja kuten jo sanottu, haasteen anti itselleni oli aivan jotain muuta kuin tulokset vaa’alla tai kuntotesteissä.

Haasteen jälkeen jäävät arkeeni elämään ainakin:

  • Joka-aamuinen kiitollisuushetki – paras startti päivälle.
  • Pienet viilaukset ruokavaliossa: mahdollisimman maidoton (koska vaikuttaa selkeästi nenän tukkoisuuteen ja atooppisen ihoni kuntoon), lähes päivittäinen vihersmoothie, kasviksia lähes joka aterialla.
  • ”Reward day” – vanha kunnon herkkupäivä kunniaan, jotta herkuttelu ei kestä perjantaista sunnuntai-iltaan saakka. 😉
  • Juoksusprinttitreenit – tuntui ihanalta päästä juoksemaan pitkästä aikaa. Intervallityylinen sprinttitreeni oli motivoivaa, ja aion sitä jatkaa.
  • Roppakaupalla uusia ajatuksia!

Voisinko suositella Lean In Five Weeks -haastetta?

Kyllä!

  • Tykkäsin haasteessa erityisesti siitä, että se oli monipuolinen. Joka viikko tuli jotain uutta, joka piti mielenkiinnon yllä.
  • Pidin siitä, että haasteessa joutui itse töihin, eikä siinä annettu esimerkiksi valmista ruokavaliota. Olen sitä mieltä, että itse työstetyt asiat kantavat paljon pidemmälle tulevaisuuteen kuin täysin valmiit sapluunat.
  • Haaste oli tarpeeksi helppo toteuttaa, mm. treenit olivat lyhyitä ja onnistuivat missä vain.
  • Oli hauska seurata Lean In Five Weeks –yhteisön etenemistä. Yhteisöstä sai myös tukea, vinkkejä ja neuvoja, jos niitä tarvitsi.
  • Tomi Kokko  on todella inspiroiva persoona.
  • Ja viimeisenä, mutta tärkeimpänä – haaste antoi uutta inspiraatiota ja virtaa!

Haasteeseen liittyvät kaikki postaukset löytyvät:

Osa 1: Viiden viikon startti kohti kevyempää minää
Osa 2: Ensimmäisen viikon ajatukset, liikunnat ja syömiset
Osa 3: Suunnitelmallisuus ja mukavuusalue
Osa 4: Kiitollisuus ja armollisuus
Osa 5: Ruokapäiväkirja
Osa 6: Motivaatio ja tavoite
Osa 7: Milloin terveellisestä tulee epäterveellistä

Tämä oli postaus-sarjan viimeinen osa. Vaikka haaste päättyikin omalta osaltani tähän, jäävät hyvät asiat kuitenkin elämään. Kiitos Lean In Five Weeks ja Tomi Kokko! 🙂

Terkuin, Kirsi

Kommentit (2)
  1. Sulla on ihana kroppa ja oot muutenkin tosi nätti! Rakastan noita hiuksia! <3

    1. kirsinkuntopiiri
      30.6.2018, 22:55

      Hih, kiitti! Mä oon kans tosi tyytyväinen hiusteni nykyiseen malliin. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *