Kasvisruokaa: intialainen kidneypapu-curry
Moi!
Tässä teille ihanan mausteisen pohjoisintialaisen kidneypapu-curryn resepti. Ruoka on helppo ja nopea valmistaa, ja sen maku paranee “vanhetessa”, eli tämän voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä ja tarjoilla seuraavana. 🙂 Resepti on otettu kirjasta Intian keittiö. Bongasin kirjan alennushyllyltä samalla, kun hain Filmtownista leffan. Oli niin herkullisen näköisiä reseptejä, että oli aivan pakko ottaa mukaan. 🙂
Annoksia: 4
Tarvikkeet:
- 2 rkl kasviöljyä
- 2 tl juustokuminansiemeniä
- 2 sipulia silputtuna
- 2 tl tuoretta inkivääriraastetta
- 6 valkosipulinkynttä murskattuna
- 2 tuoretta vihreää chiliä hienoksi pilkottuna
- 2 isoa tomaattia karkeasti pilkottuna
- 2 tl korianterijauhetta
- 1 tl juustokuminaa jauhettuna
- 0,25 tl kurkumajauhetta
- 1 tl garam masalaa
- 800 g puniasia kidneypapuja tölkistä valutettuina ja huuhdeltuina
- 1 tl palmusokeria
- 5 dl lämmintä vettä
- 1 tl suolaa
- 4 rkl tuoretta korianteria hienoksi silputtuna koristeluun
- Lisäksi: tarjoa riisin ja luonnonjogurtin kera.
Kuumenna öljy isossa paksupohjaisessa kattilassa ja lisää juustokuminansiemenet. Kun ne lakkaavat poksahtelemasta, lisää sipulit ja kuullosta ne pehmeiksi. Lisää kattilaan inkivääri ja valkosipuli ja kuullota 2 minuuttia. Lisää vihreät chilit, tomaatit, korianteri- ja juustokumina- ja kurkumajauhe, sekä garam masala ja paista 12-15 min. Lisää kidneypavut, palmusokeri, vesi ja suola ja keitä currya 10-12 minuuttia.
Koristele korianterisilpulla ja tarjoile riisin ja jogurttinokareen kera.
Mulla jogurttina toimi makeuttamaton soijajogurtti.
Herkullisia hetkiä!
Terkuin, Kirsi