Kasvisruokaa: intialainen kidneypapu-curry
Moi!
Tässä teille ihanan mausteisen pohjoisintialaisen kidneypapu-curryn resepti. Ruoka on helppo ja nopea valmistaa, ja sen maku paranee “vanhetessa”, eli tämän voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä ja tarjoilla seuraavana. Resepti on otettu kirjasta Intian keittiö. Bongasin kirjan alennushyllyltä samalla, kun hain Filmtownista leffan. Oli niin herkullisen näköisiä reseptejä, että oli aivan pakko ottaa mukaan.

Annoksia: 4
Tarvikkeet:
- 2 rkl kasviöljyä
- 2 tl juustokuminansiemeniä
- 2 sipulia silputtuna
- 2 tl tuoretta inkivääriraastetta
- 6 valkosipulinkynttä murskattuna
- 2 tuoretta vihreää chiliä hienoksi pilkottuna
- 2 isoa tomaattia karkeasti pilkottuna
- 2 tl korianterijauhetta
- 1 tl juustokuminaa jauhettuna
- 0,25 tl kurkumajauhetta
- 1 tl garam masalaa
- 800 g puniasia kidneypapuja tölkistä valutettuina ja huuhdeltuina
- 1 tl palmusokeria
- 5 dl lämmintä vettä
- 1 tl suolaa
- 4 rkl tuoretta korianteria hienoksi silputtuna koristeluun
- Lisäksi: tarjoa riisin ja luonnonjogurtin kera.
Kuumenna öljy isossa paksupohjaisessa kattilassa ja lisää juustokuminansiemenet. Kun ne lakkaavat poksahtelemasta, lisää sipulit ja kuullosta ne pehmeiksi. Lisää kattilaan inkivääri ja valkosipuli ja kuullota 2 minuuttia. Lisää vihreät chilit, tomaatit, korianteri- ja juustokumina- ja kurkumajauhe, sekä garam masala ja paista 12-15 min. Lisää kidneypavut, palmusokeri, vesi ja suola ja keitä currya 10-12 minuuttia.
Koristele korianterisilpulla ja tarjoile riisin ja jogurttinokareen kera.
Mulla jogurttina toimi makeuttamaton soijajogurtti.

Herkullisia hetkiä!
Terkuin, Kirsi