Vegaaniset salaattitacot mangosalsalla

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Vegaaniset salaattitacot mangosalsalla

chili

mango

Oletko maistanut mangosalsaa? Meillä se oli kokeilussa maanantaina ensimmäistä kertaa ja suosio oli niin suuri, että perjantaina piti saada uusi satsi summer rollsien kanssa. Makean ja tulisen makuyhdistelmä on vain niin koukuttavan hyvää.

Mangosalsan testaaminen on ollut jo pitkään mielessäni ja tämä resepti rakentuikin sen ympärille. Muuntelin reseptin tutummasta tuoresalsasta, jonka tomaatit vaihdoin makeisiin mangoihin. Postauksen mangosalsa-annos on sen verran reilu, että siitä riittää myös muutamaan ylimääräiseen maistiaislusikalliseen. Varo koukkuun jäämistä, jotta itse tacoihinkin riittää.

mangosalsa

salad taco

härkis original

Salaatinlehdet on ihmeellisen monikäyttöinen ruoka-aine. Tykkään monesti esimerkiksi rakentaa hampurilaisen niiden sisään tai käyttää niitä tacoina, kuten tässä reseptissä. Mieto ja raikas maku sopii kaikkeen, varsinkin mausteisiin ruokiin.

Näiden helppojen vegaanisten tacojen lisukkeeksi mangosalsan lisäksi tein aasialaisittain maustetun paistoksen Härkiksestä ja herkkusienistä, nam. Härkis on rakenteeltaan pehmeää ja se imee kaikki mausteet ihanasti itseensä. Siksi se on ihan täydellinen raakaa-aine helppoihin maukkaisiin resepeihin. Nämä vegaaniset salaattitacot käyvät hyvin esimerkiksi erilaisten itämaisten tai meksikolaisten ruokien alkupaloiksi tai itse pääruoaksi.

vege taco

härkis taco

Vegaaniset salaattitacot mangosalsalla

Alkupala neljälle / ruoka kahdelle

Härkispaistokseen:

1 pkt HÄRKIS® Originalia (tai HÄRKIS® Texmexiä – jotkut kaupat pitävät vaihtoehtoina Texmexin tai Indian Curryn, eli monesta kaupasta löytyy vain jompikumpi – kannattaa jättää palautetta kauppiaalle, jos haluaa molempia)

250 g herkkusieniä

1 punainen chili

2 valkosipulinkynttä

peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä

2 rkl seesamiöljyä

1 tl sitruunaruohotahnaa

2 rkl sienisoijakastiketta

kourallinen tuoretta korianteria

 

Mangosalsaan:

2 kypsää mangoa

1 keltainen paprika

2 pientä tai yksi iso punasipuli

1 punainen chili

2 valkosipulinkynttä

reilu palanen inkivääriä

1 limen mehu

2 rkl Oliiviöljyä

reilu kourallinen korianteria

 

Muuta:

Lehtisalaattia (tai jotakin muuta lajiketta isoja salaatinlehtiä)

Soijakastiketta

  1. Valmista mangosalsa ensiksi: pilko mangot, punasipulit, paprika, chili ja valkosipulinkynnet pieniksi ja sekoita kulhossa keskenään.
  2. Raasta inkivääri,silppua korianteri ja sekoita muiden aineiden kanssa.
  3. Lorauta salsaan oliiviöljy ja puriste limen mehu. Sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan.
  4. Seuraavaksi Härkispaistoksen valmistus: pilko chili ja valkosipuli pieniksi ja raasta inkivääri
  5. Kaada seesamiöljyä pannulle ja lisää pilkotut chili, valkosipuli ja inkivääri.
  6. Leikkaa herkkusienet siivuiksi ja lisää ne pannulle Härkiksen kanssa.
  7. Sekoita joukkoon sitruunaruohotahna, sienisoijakastike ja silputtu korianteri.
  8. Paista n. 5 minuuttia.
  9. Kokoa tacot: aseta iso salaatinlehti lautaselle, sen päälle reilu ruokalusikallinen mangosalsaa ja suunnileen sama määrä Härkispaistosta.
  10. Lorauta päälle soijakastiketta ja nauti.

Blogin kaikki herkulliset reseptit Härkiksellä ja muillä härkäpaputuotteilla löydät täältä!

treeni-ja-ravinto kasvisruoka reseptit gluteeniton
Kommentit (2)
  1. Hei! Näyttää ihanalta! Tuo mangosalsa sopii varmaan moneen ruokaa. Tämä menee meillä viikonloppuna kokeiluun.

    1. inspirations
      15.2.2019, 12:54

      Kiitos Triine ihanasta kommentistasi. Onneksi viikonloppu on taas alkamassa ja päästään kokkailemaan ja herkuttelemaan rauhassa. Toivottavasti ihastut tähän myös, mangosalsa on tosiaan ihanan raikas, monipuolinen ja kivan keltainen piristys moneen annokseen. Aurinkoista ja kivaa viikonloppua sinulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *