Uusi (paras) banaanipannariresepti

Uusi (paras) banaanipannariresepti

Lupasin tuossa edellisessä vappupostauksessa reseptiä uusista banaanipannukakuista, joten laitetaankin tulemaan heti tähän perään. Banaanipannarit on niin helppo aamiainen tai välipala herkuttelunälkään, että niistä on tullut tehtyä jo monta erilaista reseptiä, mutta tämä on ainakin meidän perheraadin mielestä heittämällä tähän astisista paras. 

Taikina on koostumukseltaan täydellistä; pehmeää ja kuohkeaa, mutta niin kiinteää, että letut irtoavat pannulta melkein itsestään ja pysyvät kauniin mallisina. Koostumusta on myös helppoa säätää. Hieman juoksevampaa saa helposti lisäämällä vähän kerrallaan mantelimaitoa ja kiinteämpää taas manteli- tai kikhernejauheella. Taikinasta tulee niin hyvää joka tapauksessa, ettei reseptiä edes tarvitse noudattaa pilkuntarkasti. Aineita voi laittaa kulhoon rennolla kädellä ja tosiaan säätää sen mukaan, kuinka juoksevalta taikina vaikuttaa.

Makukin on minusta juuri täydellinen, se ei kaipaa yhtään ylimääräistä makeutusta, muttei kuitenkaan ole liiankaan makea. Seuraksi sopii hyvin mansikat, hunajamelonikuutiot ja jogurttivaahto. Mantelimaidon ja kerman voi tietysti myös vaihtaa toisiin vastaaviin tuotteisiin.

Lisää aamiaisinspitaatioita löytyy täältä.

Banaanipannukakut

Uusi (paras) banaanipannariresepti kikherne- ja mantelijauhoilla

3 banaania

2 dl kikhernejauhoja

(1/2 dl mantelijauhoja)

2 munaa

1 dl mantelimaitoa

paistetaan Gheen (tai voin) ja oiiviöljyn sekoituksessa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja paista pannulla molemmin puolin.

Päälle:

mansikoita

hunajamelonia

kermaviiliä tai luonnonjogurttia tai haluamaasi vastaavaa tuotetta maustettuna sitruunalla ja stevialla

Kommentit (2)
  1. Paula Alanko
    16.5.2019, 08:56

    Moi!
    Otsikossa lukee banaanipannariresepti kikherne- ja mantelijauhoilla, mutta reseptissä ei mainita mantelijauhoja vaan mantelimaito. Olisiko pitänyt olla mantelijauhoja?
    Nyt kuitenkin tuolla ohjeella menossa testiin ja kohta marjojen ja kermavaahdon kera. 😊

    1. inspirations
      16.5.2019, 11:04

      Hei Paula,

      Olen tehnyt molempia versioita. Mantelijauhoja voi lisätä puoli desiä tuohon määrään (lisäsin reseptiin) tai jättää pois. Ihanaa herkkuhetkeä sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *