Jomo-vappu ihanassa omassa hyvinvointikuplassa

Jomo-vappu ihanassa omassa nautiskelukuplassa

joogaa ja hyvää oloaIhanaa toukokuun alkua! Mitä teidän viikonloppuun kuuluu? Ajattelin pitkästä aikaa kirjoitella vähän kuulumisia.

Takana on ihan huippuihana vappu. Ei siksi, että sitä olisi meillä vietetty erityisen vappuisasti, oikeastaan ihan päinvastoin. Sunnuntaina käytiin ystäväporukan kanssa Tallinnassa viettämässä kiva, mutta  kylmä päivä. Se oli niin tuoreena mielessä, että peruin jo etukäteen suunnitelemani vappulounaan rannalla.

Vappuaattoaamuna kävin kuntosalilla ja miten kiva fiilis tuli, kun sinne oli katettu yllätyksenä ihana vappubrunssi. Treenatessa tuli muutenkin niin hyvä olo, että sain idean pyhittää tämä vappu erityisesti hyvälle ololle ja energialle.

Juli lukee tällä hetkellä pääsykokeisiin, eli halutaan pitää koti hiljaisena ja toisaalta sekä minulla että miehellä oli aika paljon töitä vappuaatoksi. Kotiin tullessa oli ihan parasta rauhoittua ja nauttia siitä, ettei oikeasti tarvitse lähteä ulos palelemaan. Aattoilta sujuikin kotoisasti, kun katsottiin kolmistaan Täydellisiä naisia ja muisteltiin, että seurattiin aikoinaan joka maanantai Täykkäreitä ja tehtiin samalla maanantaimanikyyri Juliaanan kanssa, ja usein oli paikalla muutama muukin tyttö. Se oli muuten hyvä tapa, aina oli kynnet siistinä, kun kotimanikyyriin oli varattu oma iltansa. Nyt vappuaattona Täykkärien aikaan manikyyrin sijaan tein itselleni ihanan lämpimän öljyhieronnan – yksi niitä Ayurvedisia tapoja, joita on pikkuhiljaa hiipinyt elämääni. Samalla nautiskeltiin mansikoita, ananasta, lasilliset skumppaa ja nukuttiin paremmin kuin pitkään aikaan.

Miten ihana fiilis oli, kun heräsin vappuaamuna pirteänä aurigon noustessa. Jomo (Joy of missing out) on joskus yksinkertaisesti paras vaihtoehto yleiselle juhlapäivälle. Rentoutuminen omassa kotipesässä tuntuu jotenkin vielä parammalta, kun tietää miten väsynyt olisi edellisen yön valvomisen ja juhlinnan jälkeen. Samalla kun nautin omasta kuplastani vappuaamuna, joogasin, join  mukillisen kuumaa sitruunavettä, medotoin, tein kasvohieronnan öljyllä ja ruusuvedellä ja kasvojoogan (lisää Ayurvedan ihanuuksia).

Ehdin vielä paistaa uudenlaiset banaanipannarit jälkkäriksi ja koristella ne mansikoilla, hunajamelonilla ja jogurttivaahdolla, ennen kuin mies tuli makuuhuoneesta leveä hymy kasvoillaan myös hyvin nukutun yön jälkeen –  ja Juli tepasteli alakerrasta ylös. Taisin muuten ottaa aamiaisesta pari kunnon kuvaakin, että saan reseptiä tänne jakoon. Tähän keräsin kuvia puhelimesta vappupäivältä.

opiskelua auringossa

Koska päivä oli niin kaunis, ei oikeastaan muuta ohjelmaa tarvittukaan hyvään oloon kuin auringosta nauttiminen. Meillä on iso lasitettu parveke, johon tehtiin viime vuonna löhöpaikka eurolavoista ja futonista. Se on tuulelta suojassa, niin että kylmänäkin päivänä siinä voi nauttia auringosta, kun avaa muutaman lasin. Juli vietti futonilla päntäämässä monta tuntia ja kävin itsekin ottamassa pienet päikkärit siinä vieressä. Mistä sitä unta oikein riittikin niin hyvin? Ehkä siitä, että olin vain mielessäni päättänyt panostaa rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen.

Tämä luonnon herääminen ihan silmissä on ollut viikon ihmettelyn aihe ja siitä nautittiin koko vappu. Käytiin miehen kanssa ensin Marjiksen uimarannalla, jossa pulahdin tietysti meressä. Merivesi oli 10,5 asteista. Koko uimisen fiilis on muuttunut parissa viikossa talviuinnista kesäuinniksi, josta nautin siitä ihan älyttömästo. Sitten käytiin äidilläni ja tehtiin pidempi kävelylenkki rannalla.

lounas ja kirsikkapuut

Uiminen nälättää ja mieli teki jotain lämmintä. Lounas meni rennolla otteella ihan sen mukaan, mitä kaapista löytyi – eli vihanneskeittoa, mozzarelasalaattia ja riisikakkuja Auralla (Lämmin lounaskin on Ayurvedaa, jossa panostetaan hyvään ruoansulatukseen – lämmin ruoka sulaa paremmin kuin kylmä).

Ja taas haluttiin takaisin ulos, minä ekaa kertaa tänä keväänä pyörällä ja mies rullaluistimilla. Pyöräilystä tulee ihana vapauden tunne. Ajatuksissa on pian vaihtaa työmatkakävely pyöräilyksi ja ajella uusia reittejä ainakin välillä.

pyöräilyä ja merenrantaaparsaa ja lohta

Saatiin Julin poikaystäväkin illalliselle meille ja kokattiin kevään ensimmäiset parsat (keksin uuden lempitapani valmistaa niitä, teen siitäkin erikseen reseptin), uusia perunoita ja lohta. Jälkkäriksi mansikoita, taisi olla jo päivän kolmas mansikkaherkuttelu.

pannarit

Vappuaattoaamuna salilla lähteneestä ajatuksesta päätin panostaa vappuna erityisesti hyvinvointiin. Kun se oli mielessä, oikeastaan kaikesta tekemisestä tuli jotenkin ihanampaa ja rennompaa – ja tuli tosiaan tehtyä kaikkea energisoivaa.

Niinpä nyt ajattelin tehdä tästä koko toukokuusta oman hyvinvointikuukauden. Sellaisen, että joka päivä teen asioita, joista tulee hyvä fiilis – oli se sitten jogaa, treeniä, ulkoilua, rentoilua, lukemista, tuoreita mansikoita tai mitä vaan. Pieniä päätöksiä rakastaa itseä ja muita siinä ympärillä vähän enemmän. Ajattelin, että sellaisen kuukauden jälkeen on paljon energiaa nauttia kesästäkin, kun se viimein tulee  – eikä niin, että loman alkaessa sen ensimmäinen viikko menee vain väsymyksestä palautumiseen.

Ihanaa toukokuun alkua ja viikonloppua jokaiselle <3

hyvinvointi ayurveda onnellisuus mieli
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *