Päiväunisänky kuistille vanhasta futonista ja eurolavoista

Päiväunisänky kuistille vanhasta futonista ja eurolavoista

Kaktus viherkasvi sisustus

Päiväunisänky kuistille on tähän asti ehdottomasti kesän paras ja helpoin sisustusinspiraationi. Olen aina tykännyt ulkotiloissa olevista lepopaikoista. Riippukeinuista, puumajoista ja harsoilla hunnutetuista rantasängyistä. Niistä huokuu jotenkin erityisen lomaisa fiilis. Minua rauhoittaa jo pelkkä ajatus hetkestä, kun voi painaa pään tyynyyn raikkaassa ulkoilmassa lintujen laulussa ja sopivassa tuulenvireessä.

Päiväunisänky kuistille

Nyt keksin extempore-ideana rakentaa aurinkoiselle lasitetulle tarassillemme päikkäripaikan, kun pelastimme ystäviltämme käyttämättä jääneen futon-patjan. Ensin se pölyyntyi turhanpanttina makuuhuoneen sängyn alla, mutta muutama viikko sitten toin toimistoni takapihalta neljä ylimääräistä reilun kokoista eurolavaa kotiin ja  pinosin ne futon-patjan ja tyynykasan alle kuistin tyhjään kohtaan. Kahden kerroksen eurolavoista tuli täydellinen korkeus, ja niistä muodostuu sivuihin juuri sopivasti lehtien kokoiset laatikotkin.

Siitä asti on kuistin päikkäripaikka ollut kotimme käytetyin kohta. Auringon paahtaessa lasit avataan ja aurinkosänky kahdelle on valmis. Viileällä siinä on otettu torkkupeiton alla monet voimaunet ja usein illalla menen futonille hoitamaan työasioita tai vain rauhoittumaan ja kuuntelemaan lintujen laulua. Pari äänikirjaakin siinä on jo tullut kuunneltua.

Joukko kaktuksia löysi jo tiensä futonin ympärille nauttimaan auringosta ja lisäämään kuuman kesän fiilistä… ehkä pari riippuvaa köynnöstä futonin ympärillä lisäisi vielä lomatunnelmaa.

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (4)
 1. Ihana idea! Meiltäkin löytyy vanha futon-patja ja aion heti laittaa hankintalistalle eurolavoja, kiitos vinkistä.

  1. inspirations
   12.6.2018, 22:06

   Kiitos, Teija. Suosittelen, tämä päikkärisänky on meillä nykyään kodin mieleisin kaluste. Nytkin makoilen tällä vastaamassa kommentteihin ja meileihin ihanan viileässä illassa.

 2. Kuinka usein kastele kaktuksia kesäisin? Viime kesänä onnistuin tappamaan kaksi, kai liikakastelulla, mutta nyt on niin paahteista, että on vaikeaa arvioida oikeaa kastelutarvetta.

  1. inspirations
   12.6.2018, 22:05

   Hei Teija, nyt kesällä kastelen niitä suunnilleen kaksi kertaa kuussa, ihan märäksi. Talvella taas kerran kuussa. Itsekin onnistuin kevättalvella liikakastelemaan yhden kaktuksen, mieluummin siis liian vähän. Tsemppiä kaktukstesi kanssa, ne ovat ihania kodin kaunistajia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *