Treenaa vatsalihaksia oikein (5 tehokasta vinkkiä)

Treenaa vatsalihaksia oikein

Treenaa vatsalihaksia oikein

Varmaan yksi (ainakin naisten) eniten turhautumista ja kiinnostusta aiheuttavia puheenaiheita treenaamisessa on vatsa. Tuttu aihe on, että vaikka vatsalihaksia treenaa vuodesta toiseen, ei tuloksia tunnu syntyvän keskivartalon kiinteytymisessä.

Tässä omia vinkkejäni vatsatreeniin. Jos sinulla on muita hyviä ideoita, kannattaa jakaa ne muidenkin hyödyksi kommenteissa!!

1. Vatsalihakset syntyvät keittiössä ja ravintoloissa

Vatsalihakset tulevat esille, kun rasvakerros ja turvotus niiden päällä pienenee. Syö tarpeeksi proteiinia, kohtuuvähän hiilareita ja runsaasti tuoreita kasviksia. Pidä ruoansulatus aktiivisena syömällä 5 x päivässä kohtuullisia annoksia ja välipaloja ja turvotus kurissa juomalla runsaasti vettä päivittäin. Käytä alkoholia kohtuudella. Myöhään illalla nautittu alkoholi palaa alkuyöstä nukkuessasi ja vie energiat ruoansulatukselta, jolloin syöty ruoka varastoituu mielellään vatsanseudulle.

2. Treenaa oikein

Aikaisemmassa postauksessa Nopeampaa kehitystä treenaamiseen  kirjoitin 3 tärkeästä keinosta, jotka koskevat kaikkea treeniä, vatsojakin. Keskity siihen, mitä olet tekemässä ja saat harjoituksesta paljon enemmän irti. Tee välillä pitkiä sarjoja. Ja käytä myös välillä reiluja vastuksia ja lisää painoja säännöllisesti.

3. Muista monipuolisuus

Pari viikkoa sitten julkaistun tutkimuksen mukaan vatsan ja käsivarsien lihassolut ovat siitä erityisiä, että niitä treenaamalla voi saada tehokkaasti paikallisia tuloksia aikaan. Lihakset tottuvat nopeasti ja muistavat pitkään. Ei riitä, että teet ison määrän istumaannousuja usein. Vaihtele liikkeitä, suuntia, sarjojen järjestystä ja kehittele ihan uusia liikkeitä. Laita koko laaja vatsalihaksisto säännöllisesti työhön.

4. Liiku muutenkin

Lähes kaikki liikkuminen aktivoi ja kehittää vatsaa. Jooga on kokonaisvaltainen laji ja kehittää monipuolisesti vatsa- ja selkälihaksia. Pidä vatsa tiukkana kävelyllä ja lenkillä. Tarpeen mukaan tee muistutukseksi pieni vatsasarja ennen lenkille lähtöä. Vatsa ei kehity yksin, jos ei muu keskivartalo vahvistu samaan aikaan. Treenaa säännöllisesti myös vatsan tärkeää paria, selän puolen lihaksia.

5. Vatsakin kehittyy levossa

Lihakset kasvavat levossa. Treenaa vatsoja säännöllisesti, mutta ota vatsat välillä treenisi päärooliin. Vatsan kanssa voi tehdä silloin samoin kuin muiden lihasryhmien; anna niille oma treenipäivä. Aloita treeni välillä vatsoista. Tee silloin kunnolla monipuolinen vatsatreeni ja anna vatsalle seuraavana päivänä lepoa palautua ja kehittyä.

Ja muista olla armollinen itsellesi. Kauneus on sitä, mitä säteilet sisältäsi ja miten kannat itsesi ja ryhtisi. Meistä jokaisella on erilaiset geenit, niin kuin pitääkin. Paras tavoite on pyrkiä parempaan versioon omasta itsestä ♥

Treeniin on kiva keskittyä lomallakin (tai minusta erityisesti juuri silloin). Kuvat aamutreenin aikaan rauhallisella salilla sporttihotelleihin kuuluvassa Levante Beach Resortissa. 

treeni-ja-ravinto lihakset kuntosali vatsalihastreeni
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *