Terveellisemmät herkkuletut granolalla ja kerma-jogurttivaahdolla

Terveellisemmät herkkuletut granolalla

Viikonlopun toiveaamiainen on meillä usein letut. Suosikkeja ovat pitkään olleet banaaniletut. Tällä kertaa tehtiin vaihtelun vuoksi variaatio perinteisistä letuista. Halusin kuitenkin korvata vaaleat vehnäjauhot terveellisemmällä versiolla ja hyvä seos syntyi proteiinirikkaasta härkäpapurouheoksesta ja mantelijauheesta.

Letut paistettiin voissa rapeiksi molemmilta puolilta perinteisesten lettujen tapaan. Täytteeksi ja koristeeksi reilusti isoja pensasmustikoita, ihanan oranssia canatloupe-melonia, turkkilaisesta jogurtista ja kermasta tehtyä vaahtoa sekä reilusti Verso Härkäpapugranolaa.

Lettukestit on ihana tapa aloittaa päivä tai viettää iltapäivän pieni juhlahetki ♥

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

Terveellisemmät herkkuletut granolalla

(16-20 kpl)

5 kananmunaa

0,5 dl Verso Härkäpapurouheseosta

1,5 dl mantelijauhoja

3 rkl voita

1,5 dl kermaa

ripaus steviauutetta

(ripaus vaniljauutetta)

voita paistamiseen

Koristeluun:

Verso Härkäpapugranolaa

Pensasmustikoita tai muita marjoja

Cantaloupemelonisiivuja tai muita tuoreita hedelmiä

Vaahtoa, josta puolet kermavaahtoa ja puolet turkkilaista jogurttia (makeutettu steviauutteella tai hunajalla tai Avage-siirapilla)

  1. Jauha Verso Härkäpapurouheseos yleiskoneella jauheeksi.
  2. Vatkaa munat ja lisää joukkoon sulatettu voi sekä mantelijauho ja härkäpapurouheseos.
  3. Lisää joukkoon vatkaten kerma ja stevia (sekä vaniljauute).
  4. Paista pannulla voissa, käytä taikinaa n. 0,5 dl /lettu.
  5. Vatkaa kermavaahto, sekoita sen joukkoon jogurtti ja makeuta stevialla.
  6. Tarjoile annokset granolan, kermajogurttivaahdon ja marjojen sekä hedelmien kanssa.

*Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *