Teenautintoja – ja vinkki erinomaisesta ja edullisesta luonnonteesarjasta

Teenautintoja ja vinkki

Lokki rantakivillä

Teehetki on minulle aina pieni nautinto. En ole oikeastaan koskaan juonut kahvia, mutta olen aina ollut erilaisten teelajien nautiskelija. Blogistakin löytyy vaikka mitä teeaiheista, kuten viimeksi sokeriton jääteeohjeeni ja tietoa matcha-teestä. 

En oikeastaan ole mitenkään ”teehifistelijä”, en edes muista teetä, joka ei minulle maistuisi. Minusta on ihanaa kokeilla erilaisia teitä ja ostaa tai saada erilaisia teetuliaisia maailmalta.

Teehetki laiturilla

Todella paljon nautin myös aidoista yrttien mauista teessä. Ilman varsinaista teetäkin pelkkä yrttien hauduttaminen kuumassa vedessä, ripauksella sitruunaa ja hunajaa on ihana yhdistelmä.

Ehkä siksi, etten juo kahvia, enkä ole tottunut kofeiinin käyttäjä, olen myös herkkä kofeiinin ja muiden piristeiden vaikutuksille illalla niin, että unen saantini vaikeutuu niistä herkästi. Päivällä taas olen huomannut, että liika tumman teen juonti oikeastaan vain väsyttää. Siksi iltateeni ja muutenkin iso osa nauttimastani teestä on  vain kasvi-tai yrttiuutetta, ei siis varsinaista teetä, ja iltaisin kaikkein mieluiten juuri jotain rauhoittavaa, kuten kamomillaa.

Teevalikoima

Teenautintoja – ja vinkki

Ihan sattumalta löysin tänä kesänä Liddlestä teesarjan, joka osoittautui niin hyväksi, että nautiskelin sitä saaressa koko kesän ja nyt sitä löytyy meiltä kotoa ja toimistoltanikin. Nämä ovat kokonaan luontaisia kasvisuutteita, joissa ei ole ollenkaan kofeiinia tai mitään keinotekoisia aineita. Ne on pakattu kierrätettäviin ja hajoaviin materiaaleihin ja niiden maku on vahvempi, aidompi ja parempi kuin minkään muun maistamani vastaavan teeuutteen tai usein teenkään. Pussi on myös niin huokoista materiaalia ja niin iso, että kupillinen maistuu ihan hetkessä, eikä sitä tarvitse odottaa pitkään, kuten monia muita vastaavia.

Aamut alkavat usein todella ihanan tuoksuisella ja piristävällä Lemon & Gingerillä. Limetti ja inkivääri on yksi lempiyhdistelmistäni muutenkin.

Juon nämä teet yleensä niin, että jätän pussin kuppiin. Se vain jotenkin toimii kai pussin koon ja muodon takia. Kun kuppi on lähes tyhjä, kaadan usein päälle joko toisen kupillisen kuumaa, tai ihan kylmää vettä parilla jääpalalla. Varsinkin Ginger&Lemon -maku on yhtä hyvää kylmänä kuin kuumanakin.

Tämän sarjan ”teemäisistä” mauista suosikkini on Green tea with lemon, jossa maistuukin selkeästi vihreän teen ja lemonin yhdistelmä.

Iltateeni on useimmiten tuo vaaleansinisen pakkauksen Camomile. Yleensä kamomillateet hautuvat ja maustuvat hitaasti ja juuri tästä huomaakin selvimmin tämän teesarjan maun täyteläisyyden ja rikkauden.

Eikä näiden hintakaan päätä huimannut, pakkaus taisi maksaa alle 2 eur. Selvyydeksi muuten todettakoon, että tämä postaus ei ole mainos, vaan tämä on kiinnostava tuotesarja, jonka löysin ihan sattumalta.

Teet

treeni-ja-ravinto luontaistuotteet dieetti
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *