Matcha-tee rauhoittaa, virkistää ja puhdistaa

Matcha-tee rauhoittaa, virkistää ja puhdista 

Onko matcha-tee sinulle jo tuttu nautinto? Matcha on jauhetua vihreää teepulveria, jota käytetään japanilaisisa teeseremonioissa. Se on on ollut suosittua muuallakin kaukoidässä jo yli 1 000 vuotta sitten, mutta jäänyt varsinaisesti vain japanilaiseen teekulttuuriin. Viime vuosien aikana se on löytänyt tiensä myös Eurooppaan ja sitä saa jo monesta suomalaisesta kahvilastakin.

Matcha-tee rauhoittaa, virkistää ja puhdistaa

Matcha tee edustaa minusta niin kasvatusmenetelmiltään kuin lopputulokseltaankin  teekulttuuria parhaimmillaan; kiireettömyyttä, pehmeyttä, virkistävyyttä, terveellisyyttä ja lämpöä. Pieniä ja merkitykellisiä hetkiä.

Matchaa ei hauduteta, kuten vihreää teetä yleensä, vaan hieno pulveri sekoitetaan, mielellään bambuvispilällä, kokonaan kuumaan veteen, jolloin sen kaikki terveelliset aineet saadaan hyödynnettyä.

Matcha-pulveri jauhetaan teelehdistä, jotka on kasvatettu viimeisen kuukauden ennen sadonkorjuuta varjostettuina. Varjostaminen tekee lehdistä pehmeämpiä ja ohuempia, poistaa kitkeryyttä ja  pehmentää ja tasoittaa makua.

Matcha sisältää yli kymmenkertaisen määrän antioksidantteja ja muita ravitsevia aineita verrattuna muuhun vihreään teehen. Matcha-teen aineet muuttavat sen sisältämän kofeiinin vaikutusta, joka pitää yllä tasaisempaa vireystilaa kuin kahvi.

Matchan rentouttava vaikutus perustuu sen sisältämään runsaaseen määrään L-teaniini aminohappoa. Runsas lehtivihreä eli klorofylli taas on aina elimistölle hyväksi ja tukee sen puhdistusmista ja haitallisten aineiden poistumista.

Tämän matcha-tee kupposeni nautin, kun tapasimme hyvä ystävän kanssa sunnuntaina Storyssa. Juuri sellaiseen tapaamiseen matcha-tee ja marjasmoothie sopivat täydellisesti; hyvää mieltä ja ihanien kokemuksten jakoa. Kiireiset elämämme vievät omiin suuntiinsa, ja meillä on usein tapana huomata, että aikaa on kulunut ihan liikaa ennen kuin taas tapaamme.

Nyt taisin oppia ystävältä yksinkertaisen keinon tähän:  sen sijaan, että toteamme aika ajoin Whatsappissa elävämme (ikuisesti jatkuvia) ruuhkavuosia, sovimmekin yksinekertaisesti tapaamisen seuraavaan molemmille sopivaan ajankohtaan ja laitamme sen kalenteriin ja ennen kuin huomaamme, onkin edessä pari tuntia yhteistä aikaa, vaikka matcha-teen äärellä ♥.

Kommentit (1)
  1. Hei, mahtavaa, postasin juuri muutamaa sekuntia ennen sinua myös tee-aiheisen päivityksen, en tosin matchasta, joka on minulta houkutuksista huolimatta jäänyt vielä kokeilematta, vaikka olen käynyt sitä jo tehtaanmyymälässä tuoksuttelemassa. Täytyy kyllä kokeilla 🙂 Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *