Sushin terveyshyödyt x 7

Sushin terveyshyödyt x 7

Selvitin sushin terveyshyödyt x 7, koska minulle tulee säännöllisesti oikeastaan himo sushiin. Samaa kuulen monilta ystäviltäni, ja varsinkin naiset taitavat olla enemmän sushi-himoisia kuin miehet. Usein sushi-buffassa tuntuu, että voisin syödä sitä vaikka päivvittäin (en tietenkään syö) ja siitä on vaikea saada tarpeekseen.

Sushi on oikeastaan ainoa ruoka, jossa syön valkoista riisiä. Lisäksi ravintoloiden sushiriisissä on myös sokeria, jota en muuten juurikaan käytä. Nämä voi itse tehdyssä sushissa korvata, esim. sokerin steviauutteella ja riisin kvinoalla.

Plussapuolella terveyshyödyssä sushissa on tuoretta kalaa, jonka öljyt ja proteiinit ovat todella hyviä ja levää, jossa on mm. tärkeää jodia, jota meidän maaperässämme on liian vähän. Tulisilla mausteilla on myös tunnetusti hyötyjä mm. puolustuskyyyn.

Itse ajattelen, että kun omaa kroppaa kuuntelee, se kertoo mitä tarvitsee ja koska oma kroppani kertoo usein tarvitsevansa (ainakin haluavansa) sushia, selvitin sen muitakin terveysvaikutuksia. Näiden isäksi sushissa on myös vihanneksia, mutta niitä on minusta niin vähän, että niiden mainitsemisen jätin kokonaan tästä listastani pois.

Sushin terveyshyödyt x 7

♥ Tuoreen kalan Omega 3-rasvahapot ja D-vitamiini

♥ Lohen ja tonnikalan hyvät proteiinit

♥ Avokadon hyvät öljyt

♥ Hyviä kuituja, jos sushin saa tummalla riisillä tai kvinoalla

♥ Wasabi sisältää paljon immuunijärjestelmälle tärkeitä antioksidantteja

♥ Inkiväärilastut edistävät mm. ruoansulatusta, puolustuskykyä, auttaa väsymykseen ja pahoinvointiin

♥ Levässä on paljon vitamiineja, jodia, kalsiumia, kaliumia ja kuituja

Lisää infoa täällä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *