Sitruunainen herkkusienisalaatti aasialaisella twistillä
Sitruunainen herkkusienisalaatti saa vivahteita aasialaisesta keittiöstä. Se sopii hyvin alkuruoaksi tai lounassalaatiksi sellaisenaan.
Sitruunainen herkkusienisalaatti
Oliiviöljyä
400 g Herkkusieniä
1 sitruuna
2 Kevätsipulia
2 porkkanaa
1 punainen paprika
50 g bambunversoja
50 g mungpavun ituja
- Harjaa sienet puhtaiksi ja puolita ne.
- Purista sienille sitruunasta mehu ja pirskottele pari rkl oliiviöljyä.
- Jätä sienet marinoitumaan, kun valmistat salaatin muuten.
- (Kuori ja) palastele kevätsipulit, porkkana ja paprika.
- Valuta ja suikaloi bambunversot.
- Kuumenna öljy pannulla.
- Lisää kevätsipulin varret, porkkanat ja paprika palasina.
- Kypsytä hetki ja lisää bambunversot ja idut.
- Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi ja kaada salaatin päälle.
- Anna vetäytyä hetki kylmässä, maista ja tarjoile.
Kastike:
1 dl viinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
1 tl inkiväärijauhetta tai tuoretta inkiväärisilppua
1 tl paprikajauhetta
suolaa
valkopippuria
hieman hunajaa
Kuulostaa herkulliselta salaatilta!
http://westendmum.fi
Kiitos, on tosiaan aika namia – ja salaateista on kiva kehitellä vähän erilaisia versioita.