Sitruunainen herkkusienisalaatti aasialaisella twistillä

Sitruunainen herkkusienisalaatti

Sitruunainen herkkusienisalaatti saa vivahteita aasialaisesta keittiöstä. Se sopii hyvin alkuruoaksi tai lounassalaatiksi sellaisenaan.

Sitruunainen herkkusienisalaatti

Oliiviöljyä

400 g Herkkusieniä

1 sitruuna

2 Kevätsipulia

2 porkkanaa

1 punainen paprika

50 g bambunversoja

50 g mungpavun ituja

  1. Harjaa sienet puhtaiksi ja puolita ne.
  2. Purista sienille sitruunasta mehu ja pirskottele pari rkl oliiviöljyä.
  3. Jätä sienet marinoitumaan, kun valmistat salaatin muuten.
  4. (Kuori ja) palastele kevätsipulit, porkkana ja paprika.
  5. Valuta ja suikaloi bambunversot.
  6. Kuumenna öljy pannulla.
  7. Lisää kevätsipulin varret, porkkanat ja paprika palasina.
  8. Kypsytä hetki ja lisää bambunversot ja idut.
  9. Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi ja kaada salaatin päälle.
  10. Anna vetäytyä hetki kylmässä, maista ja tarjoile.

Kastike:

1 dl viinietikkaa

2 rkl soijakastiketta

1 sitruunan mehu

1 valkosipulinkynsi

1 tl inkiväärijauhetta tai tuoretta inkiväärisilppua

1 tl paprikajauhetta

suolaa

valkopippuria

hieman hunajaa

Kommentit (2)
  1. Westend Mum
    22.3.2017, 11:45

    Kuulostaa herkulliselta salaatilta!
    http://westendmum.fi

  2. inspirations
    22.3.2017, 15:40

    Kiitos, on tosiaan aika namia – ja salaateista on kiva kehitellä vähän erilaisia versioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *