Saat lisää sitä mihin keskityt

Saat lisää sitä mihin keskityt  Vapaalla ja uusissa ympäristöissä on ajatuksilla enemmän tilaa. Tänään huomasin taas, että matkustaessani minun on myös helpompi hallita omaa ajatteluani. Ajatusten hallinnassa ei kuitenkaan voi koskaan tulla valmiiksi, mutta varsinkin kaukana normaaleista kotirutiineista, sitä on helpompaa harjoitella… ja tietysti jatkaa sitten taas arjessa.

Sanotaan, että ajattelemme joka päivä noin 60 000 ajatusta, joista yli 90% on samoja kuin eilen. Tässäkin asiassa vastuu on jokaisella itsellään. Mitä useammin keskitymme ajatuksiimme, sen helpompaa on suunnata niitä päättäväisesti sellaisiin asioihin, joista on jotain iloa ja hyötyä itsellemme ja muille. Ei vaikeitakaan asioita voi lakaista pöytälaatikkoon, mutta niitäkin voi lähestyä positiivisesta, rakentavasta ja voimaannuttavasta näkökulmasta.

Lomalla huomaan myös median olevan kauempana. Usein kotona Suomessa tuntuu joka tuutista kantautuvan ikäviä asioita läheltä tai kaukaa – ja tuntuu, että kaikki niistä myös puhuvat. En tiedä, onko ero kulttuureissa ja ihmisissä vai siinä, että itse on lomalla – mutta huomaan lähes aina matkustaessani vapautuvani heti siitä, miten paljon annan eri medioiden vallata tilaa omassa ajattelussani. Lopulta tässäkin asiassa vastuu on jokaisella itsellään myös kotona. Vain itse päätämme, mitä luemme, mihin tartumme ja mitä ääneen päivittelemme.

Saat lisää sitä mihin keskityt

Mitä vähemmän negatiivisuudelle antaa tilaa, sitä enemmän vapautuu energiaa ja ajattelua positiivisiin asioihin. Niihin, joita todella haluamme elämäämme. Omiin tavoitteisiin itsensä kehittämisessä, ihmissuhteissa, työssä, treenissä, taiteessa – kaikessa sellaisessa, joka on itselle merkityksellistä. Voimme itse päättä keskittyvämme niihin asioihin, joiden mielentilassa haluamme olla ja mitä haluamme enemmän elämäämme. Juuri nyt voisi olla oikea hetki ajatella, mihin kaikkeen sinä haluaisit keksittyä tänä vuonna? Minkä asioiden haluaisit saavan enemmän tilaa ajatuksissasi ja elämässäsi?

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *