Raakasuklaaleivokset maapähkinävoilla (herkulliset ja terveelliset!)

Raakasuklaaleivokset maapähkinävoilla

 Nämä pehmeän suklaiset, maapähkinävoilla täytetyt ja granolalla koristellut leivokset ovat ihanan pehmeitä ja täyteläisen suklaisia – ja sisältävät silti ainoastaan superterveellisiä aineita.

Ne on helppo pyöräyttää melkein missä vain, koska raakaleivontaan ei tarvita ollenkaan uunia. Ne voi myös valmistaa rauhassa etukäteen vaikka vierasjälkkäriksi tai juhlapäiväksi, koska ne säilyvät jääkapissa viikon.

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

Verson kotimaisista härkäpavuista ekologisesti valmistetut, terveelliset ja proteiinirikkaat härkäpaputuotteet inspiroivat monenlaiseen ruoanlaittoon.

Leivonnaisissa Härkäpapurouheseoksella on helppoa korvata osa jauhoista ja Härkäpapugranolalla saa herkullista täytettä ja koristelua. Granolasta on myös kuivattuja karpaloita sisältävä versio, Härkäpapugranola Karpalo, jota käytin näissä herkkupaloissa. Lisää härkäpapuja sisältäviä blogin reseptejä löytyy täältä.

Raakasuklaaleivokset maapähkinävoilla

n. 25 kpl:

5 dl taateleita pieneksi pilkottuina

5 dl cashew-pähkinöitä

1 dl mantelijauhoja

1 dl Verso Härkäpapurouheseosta

6 rkl maapähkinävoita (+ täytteeseen n. 5 rkl)

8 rkl kaakaojauhetta

1 tl suolaa

n. 6 rl vettä

1,5 dl Verso Härkäpapugranola Karpaloa 

  1. Silppua ensin Verso Härkäpapurouheseos jauheeksi tehosekoittimessa.
  2. Lisää silppuriin pilkottavaksi ja sekoitettavaksi taatelit, cashewt, mantelijauhot, maapähkinävoi, kaakaojauhot ja suola.
  3. Lisää vettä koko ajan sekoittaen niin, että taikinasta tulee helposti muotoiltavaa, mutta ei vetistä.
  4. Muotoile taikinasta  rulla ja leikkaa se paloiksi.
  5. Tee paloista palloja ja painele ”kekseiksi”.
  6. Nosta keksit pakastimeen 30 minuutiksi jähmettymään.
  7. Laita maapähkinävoita puolelle kekseistä ja nosta loput kansiksi päälle.
  8. Ripottele Härkäpapugranola Karpaloa päälle ja painele kevyesti.
  9. Raakasuklaaleivokset maapähkinävoilla säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa viikon.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *