Raakabanaanijäätelö eli nice cream

Kuka ei rakastaisi jäätelöä? Ja käsi ylös, kuka ei toivoisi ruoalta terveyttä edistäviä vaikutuksia? Onnistuu! Banaanista valmistettu raakajäätelö eli nice cream sisältää muutenkin vain luonnon herkullista hedelmää ja lurauksen kookosmaitoa tai kermaa. Sen hyvät vaikutukset voi moninkertaistaa lisäämällä sekaan lusikallisen pakuriuutetta, pohjoisen luonnon omaa superantioksidanttia.

Suomalaisen Polarnutritionin valmistama puhdas pakuriuute on kiinnostava superfood-uutuus. Se on helppokäyttöinen, lakritsisen hyvänmakuinen ja ylivoimainen antioksidanttiarvoiltaan. Sitä voi kokeilla monenlaisiin jälkiruokiin. Jäätelöihin se antaa lakritsisen maun, joka banaanin kanssa muodostaa toffeen vivahteen.

Herkkuannos kannattaa koristellakin terveellisesti ja kauniisti. Voit kokeilla pähkinöitä, kookoshiutaleita, marjoja, hedelmäpaloja, yrttejä ja vaikka syötäviä kukkia.

Banaaneja voi pakastaa kerralla enemmän. Näin saa hyvin hyödynnettyä myös ylikypsät banaanit. Ne ovatkin parhaita pakastettavaksi vasta, kun niihin on ilmestynyt tummia täpliä.

Raakajäätelöäkin voi tehdä kerralla suuremman annoksen pakastimeen syötäväksi aina herkkuhimon iskettyä. Silloin kovan jäätelön kannatta antaa sulaa huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua.

Tein pakuria sisältävän toisenkin jälkkäriherkun, sitrus-pakuri panna cotan viime viikolla. Se löytyy täältä ja sitä ennen kirjoitin tosi suosituksi nousseen infojutun pakurista. Ja vinkvink, jos siellä hurahdetaan näihin terveellisiin herkutteluihin kuten täällä, niin jauhemainen pakuriuute taipuu tosiaan moneen, myös leivontaan. Ohje ihanan keltaiseen sitruuna-lakritsi kääretorttuun löytyy Gurmee-blogista täältä ja herkulliset välipalapatukat Atipastaa-blogista täältä.

Raakabanaanijäätelö eli nice cream

neljälle

5 pakastettua banaania

(luraus kookosmaitoa tai kermaa)

2 tl pakuriuutetta

Koristeluun esim. kookoshiutaleita ja pähkinöitä

  1. Kuori ja paloittele banaanit ja pakasta ilmatiiviissä astiassa tai pussissa vähintään 6 tuntia.
  2. Irrottele banaanipalaset toisistaan ja laita ne tehosekoittimen silppuriin.
  3. Aloita sekoitus. Aluksi palaset vain pyörivät, mutta alkavat pian sulaa ja muuttua täydelliseksi pehmikseksi.
  4. Jos haluat jäätelöstäsi notkeampaa, lisää luraus kookosmaitoa tai kermaa.
  5. Lisää pakuriuute ja anna sekoittua kunnolla.
  6. Herkuttele sellaisenaan pehmeänä pehmiksenä tai pakasta rasiassa hieman kovemmaksi jäätelöksi.
  7. Koristele esim. kookoshiutaleilla, pähkinöillä, marjoilla tai hedelmäpaloilla.

*Yhteistyössä Polarnutrition ja Kohokohta

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *