Punajuurisalaatti ja tonnikalatahna
Olen viime aikoina ollut tavallista ihastuneempi punajuureen. Ehkä sen voimaannuttava väri vetoaa nyt varsinkin harmaina päivinä. Sen mielenkiintoinen maku on tavallaan sekä mieto että voimakas ja sopii myös monen makupariksi.
Tein salaatin keitetyistä punajuurista, pinaatista ja fetasta ja paritin sen tonnikalatahnan kanssa. Kombo toimi niin hyvin, että ansaitsee oman reseptinsä täällä blogissakin.
Reseptistä riittää pieni annos neljälle tai suuri kahdelle:
Punajuurisalaatti ja tonnikalatahna
Punajuurisalaatti
5 punajuurta
kourallinen tuoretta baby-pinaattia
2 dl fetakuutioita
- Kuori ja keitä punajuuret pehmeiksi kuten perunat
- Jäähdytä ja pilko punajuuret
- Sekoita kaikki salaattiaineet keskenään
Tonnikalatahna
2 purkkia tonnikalaa hiutaleina öljyssä
n. 2 d paksua turkkilaista jogurttia
1 sitruunan mehu
suolaa, pippuria
tuoretta basilikaa ja tilliä silppuna
- Valuta tonnikalat
- Sekoita tonnikalaan jogurttia sopivasti, niin että rakenteesta ei tule liian löysää
- Mausta ja sekoita joukkoon yrittisilppu