Punajuuri-vuohenjuustosalaatti appelsiinikastikkeella
Punajuuri-vuohenjuustosalaatti appelsiinikastikkeella
Punajuuressa on suuri määrä B- ja C-vaitamiinia ja tärkeitä mineraaleja. Se puhdistaa maksaa, alentaa verenpainetta ja antaa hyvää energiaa.
Punajuuri on ollut yksi talven herkkujani monessa eri muodossa. Punajuuri-vuohenjuustokeitto on tämän hetken keittosuosikkini. Lämmin juuressalaatti ihanalla kastikkeella on myös ihan älyttömän hyvää. Tein sen joulun maut mielessä, mutta se sopii yhtä hyvin mihin tahansa aikaan. Siihen paahdoin punajuuret ja muut juurekset.
Yksi parhaista ja selkeimmistä makuyhdistelmistä on tämä punajuuri-vuohenjuustosalaatti, johon keitin punajuuret.
Salaatti
5 punajuurta
n. 1 l vettä
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
1 ruukku rucola-salaattia
- Pese punajuuret.
- Keitä niitä n. 30 min. kunnes ne ovat kypsiä (kokeile kypsyys kuten perunoista)
- Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä.
- Kuori ne kuorimaveitsellä. Ne värjäävät voimakkaasti, voit käyttää keittiökäsineitä.
- Huuhtele salaatti ja pienennä se sopivaksi.
- Leikkaa sekä punajuuret että vuohenjuusto paloiksi.
- Sekoita palat ja salaatti keskenään.
Kastike
0,5 dl oliiviöljyä
1 appelsiinin mehu
2 tl appelsiininkuorta
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
0,5 rkl hunajaa
Suolaa, pippuria
- Raasta appelsiinin kuorta ja purista siitä mehu.
- Sekoita kaikki aineet keskenään.
- Sekoita kastike salaattiin ja anna imeytyä hetki.