Pienet munakoisopizzat Italian mausteilla

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

Pienet munakoisopizzat Italian mausteilla

MausteitaPikkupizzat tarjoiluastioissa

Munkaoisoista saa tehtyä monipuolisesti ja helposti erilaisia ruokia. Niillä voi myös korvata kätevästi ja terveellisesti vaikka erilaiset leipä- ja taikinapohjat, kuten näissä pikkupizzoissa. Mietoa munakoisoa kannattaa maustaa rohkeasti, samoin kuin pehmeää Härkistäkin, joka on myös helppo ja proteiinirikas täyte pizzoissa.

 

Munakoisopizzojen raaka-aineetHärkis ja yrtitKuivatut yrtit ja chili

Munakoisosiivut hikoilemassa

Basilika, oreganoa sekä chili ja valkosipuli kuuluvat italialaisen keittiön kulmakiviin ja tuovat Välimeren aromit myös näihin pizzoihin yhdessä tomaattikastikkeen ja italialaisten pecorino- ja mozzarellajuustojen kanssa.

Pikkupizzat sopivat hyvin alkupaloiksi, tapas-tarjoiluihin, kylminä picnic-eväiksi tai lämpiminä sellaisenaan illalliseksi vaikka  reilun salaatin kanssa.

Ne sopivat monelle herkkusuulle, gluteenittomaan ruokavalioon. HÄRKIS® sisältää reilusti proteiinia ja tärkeitä ravintoaineita ja valkosipuli, chili ja yrtit ovat tunnettuja vastustuskyvyn ylläpitäjiä

Tästä annoksesta saa täyttävän illallisen parille ja pikkusyötävät noin viidelle ruokailijalle.

Pienet munakoisopizzat Italian mausteilla ja Härkiksellä

2 munakoisoa (mielellään paksuja)

oliiviöljyä

1 pkt Verso HÄRKIS® Originalia

kourallinen rucolaa

n. 100 g pecorino-juustoa (lastuina)

n. 100 g mozzarellaa

1 prk (400 g) luumutomaatteja tölkissä

tuoretta basilikaa

tuoretta oreganoa

1 rkl kuivattua oreganoa

1 chili

6 valkosipulinkynttä

suolaa

pippuria

  1. Leikkaa munakoisot n. 1 cm paksuisiksi siivuikse. Hiero reilusti suolaa pinnalle ja jätä munakoisosiivut ”hikoilemaan” talouspaperille.
  2. Mausta seuraavaksi HÄRKIS®. Pilko chili ja valkosipuli pieneksi ja lämmitä pannulla oliiviöljyssä. Lisää Härkis muutaman minuutin päästä. Mausta kuivatulla oreganolla ja kuumenna kevyesti muutama minuutti.
  3. Aseta uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  4. Murskaa luumutomaatit tehosekoittimella.
  5. Lisää tomaattikastikkeeseen kourallinen tuoretta basilikaa, suolaa, pippuria ja 3 hienonnettua valkosipulinkynttä ja sekoita vielä.
  6. Kuivaa ”hikoilleet” munakoisot talouspaperilla. Levitä pintaan reilusti oliiviöljyä ja laita uuniin 20 minuutiksi.
  7. Ota munakoisosiivut uunista, levitä niiden päälle tasaisesti tomaattikastiketta, n. 1 rkl Härkista jokaiselle munakoisosiivulle, vähän tuoretta oreganoa, muutama pieni pala mozzarellaa, pecorino-siivuja sekä rucolaa.
  8. Laita munakoisopizzat hautumaan uuniin vielä 15-20 minuutiksi.
Kommentit (2)
  1. Näyttää hyvältä! Kokeiluun menee täälläkin.

    1. inspirations
      25.6.2018, 16:00

      Kiitos 🙂 Suosittelen, pikkupizzat on tosi hyviä!! Kiva, jos sait tästä uutta inspiraatiota, se on aina keittiössä tervetullutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *