Pesto-kesäkurpitsapasta tomaateilla ja Härkiksellä
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
Kesäkurpitsapasta on kiva vaihtoehto perinteisille pastoille. Se syntyy nopeimmin ns. Julienne-leikkurilla (se juustohöylän muotoinen suikaloiva keittiöväline, joka on tosi edullinen ja joita löytyy lähes kaikista isommista kaupoista). Tosin jos on hieman enemmän aikaa, niin yhtä hyvin suikaleet saa tehtyä leikkaamalla ensin kesäkurpitsa juustohöylällä levyiksi ja suikaloimalla levyt terävällä veitsellä.
Kesäkurpitsapasta ei ole mikään uusi keksintö, mutta vaikka olisit sitä aikaisemminkin tehnyt, suosittelen testaamaan tätä reseptiä – en ainakaan itse ole maistanut parempaa. Peston, parmesaanin, Härkispyöryköiden, basilikan ja tomaatin yhdistelmä on niin maukas, että meillä miehelläkin pyöri silmät päässä hänen tätä maistellessaan. Chili ja valkosipuli vielä kruunaavat makukimaran.
Pesto-kesäkurpitsapasta tomaateilla ja Härkiksellä
(neljä annosta)
3 kesäkurpitsaa
1 pkt HÄRKIS® Original Pyöryköitä
500 g kirsikkatomaatteja
200 g pestoa
n. 70 g parmesaania
reilusti oliiviöljyä
1 punainen chili
2 valkosipulin kynttä
reilu kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria
- Jos haluat valmistaa peston itse, kannattaa se tehdä ensimmäisenä. Yhtä hyvin voit käyttää valmispestoa.
- Poista chilin siemenet ja hienonna chili ja valkosipuli.
- Lämmitä reilusti oliiviöljyä pannulla ja laita hienonnetut chili ja valkosipuli joukkoon.
- Leikkaa kesäkurpitsat ”pastaksi”. Itse käytän Julienne-leikkuria, mutta onnistuu myös leikkaamalla juustohöylällä siivuja ja niistä terävällä veitsellä pastamaisia suikaleita.
- Lisää kesäkurpitsasuikaleet pannulle.
- Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia ja lisää mukaan pannulle.
- Kuumenna noin 5-8 minuuttia, määrästä riippuen (kesäkurpitsat ovat eri kokoisia).
- Sekoita pesto mukaan.
- Leikkaa HÄRKIS®-pyörykät kahtia, lisää nekin pannulle ja kuumenna nopeasti.
- Raasta parmesaania ja leikkaa basilikaa mukaan.
- Mausta vielä ripauksella suolaa ja pippuria.
Muutkin herkulliset HÄRKIS®-reseptimme löydät täältä.