Paholaisenhillo – Makeaa ja tulista yhdessä

Paholaisenhillo - Makeaa ja tulista  moneen ruokaanHunajaKaktus

Paholaisen hillo on ihana herkku, joka käy moneen – vaikka grilliruokaan, juustojen kanssa, kanaan, kalaan, meksikolaiseen, dippikastikkeeksi tai mihin tahansa hampurilaiseen. Paholaisenhillon makean ja tulisen klassinen yhdistelmä on täydellinen makuelämys monen ruoan kastikkeena. Tätä paholaisenhilloa käytimmekin aikaisemmin julkaistuissa mehevissä herkkusienikantisissa vegehampurilaisissa.

Blogin reseptit ovat sokerittomia ja paholaisenhillokin on makeutettu hunajalla, joka sopii siihen erinomaisesti. Vegaanisessa versiossa hunajan voi korvata agavesiirapilla.

Paholaisenhillo kauniissa lasipurkissa on myös kiva ja persoonallinen ruokalahja. Säilyvyyskin on hyvä, kun puhtaat purkit kuumentaa hyvin ennen käyttöä.

Paholaisenhillo Paholaisenhillo

Itsetehty paholaisenhillo

800 g makeita kotimaisia tomaatteja (tai luumutomaatteja purkissa)

1 punainen paprika

1 punasipuli (tai 2 pientä)

puolikas valkosipuli

1-1,5 punaista chiliä

2-3 rkl hunajaa

3 rkl punaviinietikkaa

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

  1. Pilko paprika, punasipuli, valkosipuli ja chili pieneksi.
  2. Jos käytät tuoreita tomaatteja, vedä tomaattien kantojen yli viilto terävällä veitsellä ja keitä tomaatteja n. 5 min. Irrota sitten kuoret ja pilko tomaatit pieniksi.
  3. Lorauta oliiviöljyä pannulle ja kaada tomaatit mukaan. Murskaa tomaatteja vielä lastalla ja kaada juuri pilkotut ainekset mukaan.
  4. Anna kiehua noin 30 minuuttia välillä sekoitellen.
  5. Sekoita hunaja ja punaviinietikka joukkoon.
  6. Paista vielä n. 10 minuuttia.
  7. Lisää vielä ripaus suolaa ja pippuria, sekoita ja anna jäähtyä hetki ennen purkitusta.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *