Neljän aineen täyteläinen tuorepuuro
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Kesällä tärkeintä on aika ja parasta herkkua ovat tuoreet ja raikkaat maut. Kesän aikaa ei halua tuhlata sisätiloissa tai kuuman hellan äärellä yhtään liikaa. Tuorepuuro on täydellinen kesäaamiainen. Sen voi tehdä valmiiksi jääkaappiin muutamassa minuutissa jo illalla. Toisaalta neljän aineen täyteläinen tuorepuuro on helppo myös sekoittaa lasipurkkiin, kiertää kannen päälle ja napata mukaan valmiiksi lounaaksi töihin, rantakasiin, pyörän koriin tai puistopiknikille.
Reseptejä riittää loputtomiin, mutta usein yksinkertainen on parasta. Tässä versiossa neljästä helposta aineesta syntyy ihana aamupala tai herkkuvälipala nopeasti. Makea banaani ja Härkäpapu granolan rapeus sopivat ihanasti yhteen.
Vaikka tuorepuuroon sopivat melkein kaikki hedelmät paloina tai raasteina, haluan aina omaan puurooni myös marjoja. Viimeisten viikkojen suosikkini on ollut pensasmustikka. Juuri nyt on alkamassa paras mansikka-aika ja pian kypsyvät kotimaiset vadelmat ja metsämustikatkin. Eli oikeastaan koko pitkä kesä on parasta ja vaihtelevaa tuorepuurosesonkia.
Härkäpapugranola on hyvänmakuista ja tekee annoksesta sopivan rouskuteltavan ja kiinteän. Se sopii hyvin tuorepuurojen lisäksi smoothieihin, jäätelöihin, salaateille ja vaikka muffinssien pinnalle. Niistä kaikista löydät lisää reseptejä täältä.
Neljän aineen täyteläinen tuorepuuro
Ainekset (2 annosta)
- 2
- Kypsää banaania
- 1,5 dl
- Soijamaitoa
- 1,5 dl
- Verso Härkäpapugranolaa
- 2 rkl
- Chia-siemeniä
- Pensasmustikoita (Tuorepuuron päälle)
Tee näin:
- Muussaa banaanit haarukalla tai tehosekoittimessa soseeksi.
- Sekoita kulhossa soseutetut banaanit, soijamaito, Härkäpapugranola sekä chia-siemenet.
- Anna vetäytyä vähintään tunti – voit myös tehdä tuorepuuron illalla valmiiksi jääkaappiin aamua varten.
- Jaa tuorepuuro kulhoihin ja ripottele päälle reilusti Härkäpapugranolaa sekä pensasmustikoita.