Mozzarellalla ja Härkiksellä täytetyt uunitomaatit tuoksuvat Italialle
Yhteistyössä: Verso Food
Nämä lämpimät herkkutomaatit muistuttavat Italian mauista; mozzarella, tomaatti, valkosipuli ja basilika ovat italialaisen keittiön kulmakiviä. Pidän muutenkin italialaisesta tavasta yhdistää vain muutamia selkeitä ja herkullisia raaka-aineita, joilla loihditaan helposti tuoksuva ja maistuva ateria. Mozzarellalla ja Härkiksellä täytetyt uunitomaatit sopivat hyvin alkuruoksi, ateriaksi sellaisinaan tai vaikkapa brunssipöytään.
HÄRKIS® taipuu moneen ja on hyvä valinta ihaniin uuniruokiin tuomaan korkeaa proteiini- ja ravintopitoisuutta. Eikä ruoka ole vain herkullisia makuja ja kauniita annoksia, vaan tärkeitä Härkiksen ominaisuuksia ovat myös sen ekologinen tuotantoprosessi ja härkäpapujen kotimaisuus sekä tietysti sopivuus niin moneen ruokavalioon.
Tämäkin resepti sopii ihan peruskeittiöön ja yhtä hyvin vähähiilihydraattiseen, gluteenittomaan tai kasvisruokavalioon – ihan superhyvä valinta vaikka silloin, kun haluat tarjota jotain helppoa ja ruokaisaa isommallekin seurueelle, jossa on monen ruokavalion edustajia.
*Yhteistyössä Verso Food
Mozzarellalla ja Härkiksellä täytetyt uunitomaatit
10 kpl
10 iso tomaattia
1 pkt HÄRKIS® Originalia
250 g mozzarellaa
reilu kourallinen tuoretta basilikaa
3 valkosipulin kynttä
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
- Lämmitä uuni 190 asteeseen
- Leikkaa veitsellä tomaatteihin kolo ja lusikoi hedelmäliha ulos
- Murskaa neljän tomaatin hedelmälihat soseeksi esim. tehosekoittimella
- Hienonna valkosipulin kynnet
- Kuumenna pannulla reilusti oliiviöljyä
- Lisää pannulle valkosipulit ja hetken päästä HÄRKIS® sekä soseutetut tomaatin hedelmälihat
- Lämmitä muutama minuutti ja lisää basilikat
- Pilko mozzarellat pieniksi paloiksi
- Asettele jokaisen tomaatin pohjalle yksi mozzarellan pala ja sen päälle lusikallinen Härkistä. Toista niin monta kerrosta, kun tomaattiin mahtuu (n. 3-5)
- Paista tomaatteja uunissa 10 minuuttia