Miten treenata reissussa?

Miten treenata reissussa?

Miten treenata reissussa?

En muista yhtään matkaa, jolloin matkalaukussa ei olisi ollut lenkkareita. Uusia paikkoja on ihana tutkia kävellen tai lenkkeillen. Uuden lomahokhteen katuja tai rantoja vaellellessa kertyy yllättävän paljon kilometrejä ihan huomaamatta. En yleensä mittaa askelia tai kävelymatkoja, mutta pitkät matkat tuntee jo jaloissa iltaisin.

Pidän treenaamisesta aamulla ja lomalla siihen on parhaat mahdollisuudet. Siksi vedän yleensä ensimmäisenä päälle biksut tai treenitopin ja -shortsit, juon lasin tuoremehua tai syön hedelmän ja teen puolen tunnin treenin – tai uinnin, tai mieluiten molemmat. Aamutreenissä kuuntelen omaa kehoa. Jos se on on väsynyt, jooga on parasta. Jos on energinen olo, yhdistän siihen hiit-treeniä ja lhaskuntoa. Vasta sen jälkeen syön aamiaisen.

Vaihtoehtoisesti aamu on kiva polkaista käyntiin pyörälenkillä, jos polkypyörä on saatavilla. Kun nauttii uusista reiteistä ja maisemista raittiissa ilmassa, tulee liikkuminen oikeastaan ihan kaupan päälle.

Olen aina viihtynyt vedessä ja uintia on melkein vaikea laskea treeniksi. Paitsi että puolen tunnin tai tunnin uinnin jälkeen olo on tosiaan hyvä ja treenannut. Myös vesijuoksu on rentoa, kivaa ja palauttavaa liikuntaa. Vesijuoksu on myös ainoa laji, joka tutkimusten mukaan kasvattaa uutta rustoa esim. nivelrikkoiseen polveen. Tänä vuonna opin ihan uuden idean vesijuoksuun pienessä altaassa; vyötärön ympärille kiinnitettävän vyön, joka on narulla kiinni altaan päässä olevassa koukussa – eli idea on sama kuin juoksumatolla; siinä uidaan tai vesijuostaan paikallaan.

Salitreeni ei ole poissuljettua lomallakaan. Sen kanssa toimin ihan fiilispohjalta. Viime talven pitkällä matkallamme tuli salilla käytyä melkein päivittäin ja tänä vuonna taas liikuttua paljon enemmän ulkona ja uitua. Joskus lomapaikassa on niin hyvä sali, että sitä ei oikein edes raski jättää hyödyntämättä. Esim. Rodoksella oltiin aktiviteettikohteessa, Levante Beach Resortissa, jossa melkein joka aamu starttasi kuntosalilla. Siellä syntyi muuten myös esim. postaus Tehokas kehonpainotreeni missä vain tehtäväksi.

Parasta reissussa ja lomalla treenaamisessa on se, että arkeen on taas ihanaa palata energisenä.

treeni-ja-ravinto lihakset treeniohjelmat kuntosali
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *