Melanzane alla Parmigiana – munakoiso-tomaattivuoka
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Hola Espanjan auringon alta! Olemme olleet perheen kanssa jo muutaman päivän kauniissa pikkukaupungissa Sitgesissä noin 30 kilometrin päässä Barcelonasta. Pienessä kaupungissa kaikkialle on kävelymatka ja kapeilla värikkäiden talojen reunustamilla kujilla on ravintoloita ja putiikkeja vierivieren.
Ennen reissua tein Välimeren mauista inspiroituneena munakoiso-tomaattivuokaa, eli Melanzane alla Parmigianaa. Ihan älyttömän helppo ja vieläkin herkullisempi kasvisruoka on aina ihanaa. Perinteiseen helppoon reseptiin lisäsin paketin Härkistä ruokaisuuden ja maun lisäämiseksi. Pehmeä Härkis maustuu helposti ja sopii hyvin tuhtiin lämpimään vuokaan.
Melanzane alla Parmigiana
Helppo resepti koostuu seitsemästä yksinkertaisesta aineesta: munakoiso, napoletana-tomaattikastike, ricotta-juusto, Härkis, basilica, chili ja valkosipuli. Vähähiilihydraattinen vuoka on täynnä hyvää tekeviä aineita, mausta tinkimättä.
Muita Härkis-reseptejä pääsee selailemaan täältä.
Melanzane alla Parmigiana
3 munakoisoa
500 g napoletana-kastiketta (Voit valmistaa kastikkeen itse: Keitä 400 g tölkkitomaatteja ja 2 pieneksi pilkottua sipulia kattilassa n. 15 minuuttia. Mausta oreganolla, balsamicolla, suolalla ja pippurilla.)
200 g parmesaania
1 pkt HÄRKIS® Originalia
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 punainen chili
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
merisuolaa
- Leikkaa yksi munakoiso ohuiksi siivuiksi ja asettele kerrokseksi uunivuoalle.
- Kaada oliiviöljyä tasaisesti munakoisojen päälle ja mausta suolalla.
- Lisää muutama reilu lusikallinen napoletana-kastiketta.
- Pilko puolikas chili ja kaksi valkosipulinkynttä ja lisää tasaisesti vuoalle.
- Lisää puolet Härkis-paketista vuoalle.
- Härkiksen päälle muutama lusikallinen napoletana-kastiketta.
- Raasta noin kolmasosa ricotta-juustosta vuoan päälle tasaisesti.
- Silppua reilu kourallinen basilikaa joukkoon.
- Tee toinen kerros samalla tavalla: munakoisosiivut, oliiviöljy, merisuola, napoletana-kastike, puolikas chili, kaksi valkosipulinkynttä, loppu Härkis, napoletana-kastike, ricotta-juusto ja basilika.
- Kolmanneksi kerrokseksi siivuta kolmas munakoiso ja kokoa tasaisesti vuoan päälle.
- Kaada oliiviöljyä tasaisesti ja mausta suolalla.
- Raasta loppu ricotta-juusto mukaan.
- Silppua reilusti basilikaa päälle. Voit käyttää lopun basilikasta tai säästää osan tuoreena käytettäväksi annosten päälle.
- Paista uunissa 180 asteessa 40-60 minuuttia. Ruoka on valmista kun munakoisosiivut ovat pehmentyneet.
Kiitos reseptistä, kuulostaa kyllä todella hyvältä!! Härkis on muutenkin meidän lemppari raaka-aineita arjen ruoanlaitossa. Tätä vuokaa haluan kokeilla, näin kesällä voisin kyllä keittää lisäksi vielä uusia perunoita, tai miksipä niitä ei voisi lisätä suoraan uuniin vuokaan mukaankin!:)
Kiitos hyvistä resepteistäsi ja mukavaa viikkoa!<3
Ida
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa
Hei Ida, kiva kuulla, että sinullekin nousi vesi kielelle reseptistä. Kannattaa kokeilla, tästä tuli ainakin meillä varmasti pysyvä suosikki😋. Hyvä idea nuo uudet perunat, sopisivat varmasti mukaan. Ihanaa viikkoa sinulle🌸