Marjaisa uunigranola jogurtilla

Varsinkin viileillä keleillä lämpimät ruoat houkuttelevat. Se ei onneksi tarkoita sitä, että perinteisistä kylmistä raikkaista ruoista pitäisi luopua, vaan melkein kaikesta voi tehdä myös lämpimän version. Uunissa paahdettu granola on siitä hyvä ja herkullinen esimerkki. Lämmitettäessa sen  maut hautuvat ja korostuvat entistä paremmin ja tuoksu tuo veden kielelle.

*Kaupallinen yhteistyö Verso Food

Verso härkäpapugranoloissa on reilusti (20 g) proteiinia, siksi ne sopivat erityisen hyvin aamiaiseksi. Niitä saa kahtena eri makuna, tämän perusgranolan lisäksi myös karpaloisena versiona, jossa on nimensä mukaisesti reilusti ihania kuivattuja karpaloita.

Käytin tähän reseptiin pakastemarjoja. Valmiin annoksen voi tietysti koristella myös tuoreilla marjoilla ja vaikka hedelmäpaloilla, yrteillä ja syötävillä kukilla.

Marjaisa uunigranola jogurtilla

(2 annosta)

4-5 dl pakastemarjoja (esim. mansikoita ja mustikoita)

1 rkl kanelia

1 d Verso Härkäpapugranolaa

2 rkl kookosöljyä (juoksevaa)

1 rkl hunajaa

5 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

steviauutetta tai muuta makeutusta oman maun mukaan

puolikkaan sitruunan mehu

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Levitä jäiset marjat, kaneli, Verso Härkäpapugranola, kookosöljy ja hunaja tasaisesti. uunivuokaan ja laita uuniin 10-15 minuutiksi, kunnes pinta on kultaisen rapea.
  3. Sekoita kahdelle lautaselle jogurttiin hyppysellinen steviaa tai haluamaasi makeutusta ja sitruunan mehu.
  4. Asettele hiukan jäähtynyt uunigranola jogurtin päälle.

Molemmista karpaloista ja muista helppokäyttöisistä ja ravinnerikkaista Verso härkäpaputuotteista löytyy paljon reseptejä täältä. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *