Limejuustokakku granaattiomenalla nopeasti ilman hyydyttämistä

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Limejuustokakku granaattiomenalla

Helppo ja herkullinen juustokakku ei välttämättä tarvitse uunia eikä pitkää hyydyttämisaikaa. Tähän kakkuun tehdään täyte, joka tekeytyy viileässä vain sen aikaa, kun pohja valmistuu. Kakku on heti valmis nautittavaksi, mutta yhtä hyvin sen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Maut vain paranevat kylmässä.

HÄRKIS® Rouheseosta voi sekoittaa oikeastaan mihin tahansa jauhoihin lisäämään leivonnaisten proteiini- ja kuitupitoisuutta. Tämä kakku on kokonaan viljaton, pohja koostuu pääosin saksanpähkinäjauheesta ja Härkis Rouheseoksesta, joka jauhetaan muutamassa minuutissa tasaiseksi tahosekoittimella.

Granaattiomenan siement ovat kauniita kuin rubiinit. Ne sopivat myös ihanasti joulun ajan leivonnaisiin. Toinen jouluinen resepti löytyy täältä: Granola-pannacotta granaattiomenalla.

Punaisena hehkuvien granaattiomenan siementen on kerrottu olevan myös yksi Kloepatran kauneuden salaisuuksia. Ne sisältävät valtavasti antioksidantteja, jotka parantavat mm. ihon kimmoisuutta. Lisäksi granaattiomenalla on lukuisissa tutkimuksissa todettu pitkä lista hyviä terveysvaikutuksia, kuten monilla muillakin kirkkaan punaisilla kasviksilla.

Kaikkein parasta on kuitenkin näiden heleän punaisten siementen uniikin raikas ja makea maku, voisin popsia niitä vaikka kuinka paljon. Yhdestä hedelmästä tulee myös uskomattoman paljon siemeniä. Tässä kakun päällä on noin puolikkaan granaattiomenan siemenet.

*Kaupallinen hteistyö: Verso Food

Limejuustokakku granaattiomenalla

Täyte:

500 g mascarponea

2 dl kuohukermaa

3 limen mehu

1 limen kuori raastettuna

hyppysellinen steviaa

Pohja:

2 dl HÄRKIS® Rouheseosta

3 dl hasselpähkinäjauhoja

175 g voita

hyppysellinen steviaa

Koristelu:

1 granaattiomenan siemeniä

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon limen mehu, raastettu kuori ja stevia.
  2. Sekoita lusikalla mascarpone kermavaahdon joukkoon.
  3. Laita jääkaappiin tekeytymään.
  4. Jauha sillä välin HÄRKIS® Rouheseos jauhoksi tehosekoitttimella.
  5. Sekoita se hasselpähkinäjauhoon.
  6. Sulata voi ja sekoita se ja hyppysellinen steviaa huolellisesti jauhojen sekaan.
  7. Voitele vuoka ja painele taikina siihen tasaisesti.
  8. Levitä mascarponevaahto taikinan pinnalle ja laita jääkaappiin.
  9. Irrota granaattiomenan siemenet esim. näin: Leikkaa granaattiomena kahtia. Täytä iso kulho vedellä ja laita granaattiomenan puolikas sinne. Lohko granaattiomena veden alla pienemmiksi paloiksi ja irrottele siemenet. Näin vältyt punaisesta sotkusta pöydällä tai leikkuulaudalla.
  10. Koristele kakku granaattiomenan siemenillä.

Paljon lisää kotomaisten, terveellisten ja helppokäyttöisten Härkis-tuotteiden inspiroimia reseptejä löydät täältä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *