Laiturista kesän rennoin oleskelupaikka

Kaupallinen yhteistyö: Jysk

Sisustetaan laituri viihtyisäksi oleskelupaikaksi

Jysk säkkituoli

Laiturit ovat aina olleet suomalaisen mökkielämän ja kesäloman symboleita. Meillä laiturin käyttöä on jo aikaisesta keväästä asti laajenettu kalastus- ja veneen parkkeerauspaikasta joogasaliksi ja ulko-olkkariksi ja käyttöä sille on ollut yhä enemmän ihanan lämpimien kesäpäivien ansiosta. Voiko olla leppoisampaa hetkeä kuin köllötellä laiturilla selällään, katsella verkkaisesti yli purjehtivia poutapilviä ja kuunnella alla liplattelevia laineita?

Eikä laituri ole vain lämpimiä hellepäiviä varten, vaan siitä voi nauttia koko sen ajan, kun vesistöt ovat sulana. Paras aloitus aamulle on pulahdus viileään veteen. Takaisin laiturille kiivetessä olo on kuin uudella ihmisellä ja aamu on saanut ihan uutta virtaa. Kesän kuumimpina päivinä laiturilla käyvä tuuli viilentää ja pulahdus meressä tai järvessä on parasta helteessä loikoilun lomassa.

Auringonlaskussa

Laiturin sisustus

Laituri on kirjaimellisesti vedenpäällinen terassi, jonka voi hyvin sisustaa kuin kuivalla maalla olevan kuistinkin. Mökkikaudella ihanin aamupala nautitaan laiturilla pyyhkeiden päällä piknikkorista tai laiturille tuodusta ruokailuryhmästä ja katetusta pöydästä.

Keväällä nähdyt kuvat Etelä-Euroopassa kotikaraneenissa elelevistä ihmisistä, jotka kukin soittavat soitinta omalla parvekkeellaan, voisin nähdä siitä suomalaisen laituriversion. Kaikki nauttisivat aamupalaa tai iltateetä tai -kuohuvaa samaan aikaan omilla laitureillaan.

Tähän postaukseen halusimme kuitenkin sisustaa laiturin sellaiseksi, jollaisena olemme siitä itse nauttineet jo aikaisin keväällä ja nyt lämpiminä kesäpäivinä. Mukava oleskelupaikka, jossa on ihanaa istua säkkituoleissa ja taljoissa viltteihin kääriytyneenä, kuunnella lintujen laulua ja sytyttää kynttilälyhdyt hämärtyvässä illassa.

Tulipaikka

Nautiskelua laiturilla

Huomioi laiturikalusteissa nämä ominaisuudet

Kirjoitin aikaisemmin postaukset 7 helppoa keinoa sisustaa pihasta olohuone kesäksi ja Iloa ja hyvinvointia yrteistä ja kesäkukista. Myös tähän postaukseen poimimme sisustukset Jyskin  kauniista ja monipuolisesta puutarhakalusteiden ja sistusesineiden valikoimasta, jotka ovat olleet meillä käytössä jo vapusta asti.

Laitureilla on usein kiintokalusteena penkit, jotka pysyvät paikoillaan säällä kuin säällä. Jos halutaan vaihtelua kalustamiseen, on hyvä käyttää mahdollisimman kevyitä kalusteita, jotka voi nostaa laiturille sellaisina päivinä, kun siellä tulee vietettyä aikaa, ja jotka on helppoa nostaa toiseen paikkaan tuulten ja sateiden lähestyessä.

Lyhdyt laiturilla

Jyskin Säkkituolit on kuin tehty tällaisiin muunneltaviin tarpeisiin. Meillä niitä pidetään kuistilla tai pihapuun alla ja laiturille mennessä napataan ne mukaan. Niiden kaunis harmaa sävy sopii myös hyvin laiturin auringon haalistamiin lautoihin. Materiaali on todella hyvää – se ei ime lainkaan kosteutta, ei haalistu auringossa ja on likaa hylkivä. Edes lokit ja hanhet eivät ole saaneet sotkettua säkkituolejamme.

Nuotiopaikka laiturilla

PIhakalusteet

Valitsimme pihalle ruokailuryhmään samoista syistä tuoleiksi myös kevyet ja kestävät polyrottinkiset tuolit, joilla on helppoa lisätä istumapaikkoja tarvittaessa mihin vain, vaikka sisälle tai laiturille.

Kun laiturille halutaan enemmän pöytätilaa, nostetaan säkkituolien keskelle sohvapöytä kuistilta, muuten napataan mukaan tämä kevyempi tosi vanhan pihakalustomme taitettava pöytä. Vastaavia saa Jyskistä uutenakin, mutta meille oli tärkeää yhdistää vanhoja kalusteita uusiin. Niistä saadaan kestäviä ja kiinnostavia kokonaisuuksia.

Kesäilta ja auringonlasku

Myrskylyhdyt laiturilla

Lämpöä, tunnelmaa ja somisteita

Lisää pehmoisuutta, lämpöisyyttä ja kotoisaa hyggeä saadaan laiturinkin sisustukseen ihanan pehmeillä huovilla ja lampaantaljoilla.

Vilttejä löytyy Jyskin sivuilta tosi iso valikoima. Ne ovat olleet päivittäisessä käytössä keväällä ja kesän viilenevissä illoissa. Siksi niitä säilytetään isossa korissa, joka on sateella olohuoneen nurkassa ja muulloin pihasohvan vieressä. Silloin kun mennään laiturille tunnelmoimaan porukalla, napataan mukaan koko vilttikori. Istutusruukuksi tarkoitettu kori on vuorattu muovilla, mikä on tosi kätevää myös tässä käytössä. Viltit pysyvät puhtaina ja kuivina. Muovin saa myös helposti irti halutessaan. Kahteen samanlaiseen koriin tein kukka-asetelmat ja yksi kori on vielä tyhjänä odottamassa lämpimämpiä kelejä ja sitruunapuuta.

Vilttikori ja laiturin sisustus

Illan hämärtyessä lyhdyt tuovat tunnelmaa. Niitäkin löytyy Jyskin valikoimasta tosi kaunis ja laaja valikoima. Sieltä löytyy muuten myös kivoja mökkituliaisia joka makuun, myös lampullisia ja patterikäyttöisiä versioita lyhdyistä.

Polurottinki kalusteet

Kokonaisen nuotion voi sytyttää tyynellä kelillä ihanaan siirrettävään ja kevyeen tulisijaan. Se hohkaa lämpöä ja tunnelmaa koko laiturille. On kuitenkin hyvä laittaa sen alle vaikka metallilevy. Meillä on siellä leveä kivialusta, joka ei näy kuvissa. Tulisija on myös kaunis astia täytettäväksi meren hiomilla kivillä ja suurilla ulkokynttilöillä <3

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (4)
  1. Tosi kivat säkkituolit! Meillä onkin tarve terassin löhöpaikalle – nämä voisivat sopia täydellisesti.

    1. inspirations
      14.6.2020, 19:54

      Hei Jaana – suosittelen läpimästä. Nyt kun ne ovat olleet meillä jo reilun kuukauden käytössä, en voisi olla tyytyväisempi. Ne on ihanan keveät nostaa aina eri puolille pihaa. Kun laittaa kaksi säkkituolia peräkkäin ”pesäksi”, saa täydellisen löhöpaikan. Väri ei ole haalistunut yhtään auringossa ja pinta on todella likaa ja vettä hylkivä. Tykkään myös tuosta harmaasta väristä, se sopii hyvin laiturille ja nurmikolle. Ihania kesäpäiviä sinulle <3

  2. Ihanat kuvat<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *