7 helppoa keinoa sisustaa pihasta olohuone kesäksi

Kaupallinen yhteistyö: Jysk

7 helppoa keinoa sisustaa pihasta olohuone kesäksi

Kevään kotoilu on saanut aikaan sen, että blogeissa ja sisustuslehdissä ollaan saatu ihailla jo varhaisesta keväästä asti mitä kutsuvampia parvekkeita ja pihoja. Kun elämä on keskittynyt kotiin normaalia enemmän ja lomamatkat ovat peruuntuneet, tekee reviiriä mieli laajentaa raikkaaseen ulkoilmaan ja rakentaa sinnekin viihtyisää tilaa.

Uudessa kodissamme on merelle kurkottava terassi, jonka maisema vangitsi meidät heti ensisilmäyksellä. Terassi on suoraan olohuoneen edessä ja osa siitä on suojaisan ja valaistun katoksen alla, joka muodosti juuri sopivan paikan kotoisalle  sisustukselle.

Minulle raikas ulkoilma on aina ollut tosi tärkeä energianlähde. Vaikka rakastan aurinkoisia ja lämpimiä päiviä, viihdyn niin paljon ulkona, etten nykyään jaksa edes valittaa  huonoista keleistä. Viileisiin päiviin asennoidun vain pukeutumiskysymyksenä ja nautin pihasta toisena olohuoneena vaikka siihen tarvittaisiin talvitakkia. Siksi halusin uloskin niin mukavaa tilaa, että siellä viihtyy vaikka koko päivän jo aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä.

7 helppoa keinoa sisustaa pihasta olohuone kesäksi

1. Taulu seinälle

Parvekkeella tai terassilla on usein seiniä, jotka eivät pintoina ole välttämättä erityisen kauniita. Meilläkin terassin takaseinä on tehty tummasta vesivanerista, joka on hyvä ja käytännöllinen ratkaisu, mutta kaipasi suurena pintana elävöitystä.

Koska sijoitimme sohvaryhmän tumman seinän eteen, olohuonemaisuutta korosti suuri taulu, jonka maalasin isolle vaneripalalle. Pohjaksi käytin maanäheisiä tavallisia sisämaaleja ja elävöitin pintaa öljyväreillä. Tämä taideteos kiinnitettiin kattolistaan ruuuveilla. Jos ei halua taiteilla isoa taulumaista pintaa, voi sen yhtä hyvin tehdä vaikka kestävällä tapetilla tai bambuverholla.

2. Mattoja lattialle

Matoilla on yllättävän suuri vaikutus. Levitin kuistille sohvan eteen kaksi juuttimattoa, joista tuli juuri sopivan kokoinen neliö. Tila muuttui heti paljon olohuonemaisemmaksi. Matoilla on myös kiva tassutella paljain jaloin tai illan viiletessä villasukilla.

3. Koriste-esineitä

Yksityiskohdat ja käsinkosketeltavat esineet viimeistelevät sisustuksen myös ulkona. Samanlaiset esineet, joista pitää paljon sisällä, voi siirtää kesäksi ulos.

Pieni Buddha-patsas ja harmaa veistoksellinen figuuri toivat terassiolohuoneeseemme juuri haluamaani seesteistä zen-tunnelmaa.

Kulho täynnä hedelmiä raikastaa sisustusta ja houkuttelee terveellisen välipalan haukkaamiseen pihallakin. Pian kauniin astian voi täyttääkin kotimaisilla herneillä tai mansikoilla.

Illan hämärtyessä palavista kynttilöistä lyhdyissä tulee kaunista tunnelmaa, joka tekee terassista tai parvekkeesta kutsuvan myös sisältä katsottaessa.

4. Mukava sohvanurkkaus

Pihalla on perinteisesti rentouduttu aurinkotuoleissa. Sohvavalikoima on kuitenkin kasvanut niin hyväksi, että muhkea kulmasohva tuo aitoa olohuonetunnelmaa myös ulos. Polyrottinki kestää tällaisessa paikassa ulkona talvenkin ja Jyskin valikoimasta löytyi meille sopiva kaunis ja luonnollinen sävy. Kun sohva kootaan paloista, saimme juuri sopivan kokoisen setin katoksen alle. U-muoto mahdollistaa löhöpaikat useammalle yhtä aikaa ja toisaalta myös istuskelutilan isommallekin porukalle.

5. Pehmeyttä vilteillä ja taljoilla

Mikä sen ihanampaa kuin lötkähtää sohvalle pehmeässä iltavalossa hyvän kirjan ja teekupposen kanssa ja kääriytyä vilttiin. Istuskelen usein sohvalla viltin alla viileämpinäkin päivinä naputtelemassa työjuttuja koneella ja fiilis on silloinkin ihanan lomaisa. Tällainen arki kauniina kesäpäivänä sopii tavoitteeseeni “Tee arki, josta et tarvitse lomaa”:

Pidän paljon pehmeistä taljoista ja istuskelen niiden päällä usein sisälläkin lattialla tai sohvalla. Lampaantaljat kauniissa maanläheisissä sävyissä lisäävät kotoisaa hyggeä ja pehmeyttä ja lämmittävät viileässä säässä sohvalla ja puutarhatuolissa.

6. Viherkasveja sisältä ulos

Istutimme keväällä pihakasviasetelmia maahan ja suuriin ruukkuihin. Keltaiset auringonkukat ja violetit kellokukat rottinki- ja betoniruukuissa piristävät ilmettä ihanasti. Niiden lisäksi nostimme kaktuksia ja palmun sisäolohuoneesta tähän uuteen ulko-olkkariin. Ne nauttivat valosta ja raikkaasta ilmasta.

Kylminä öinä tai kovalla tuulella kannattaa sisällä kasvaneet viherkasvit nostaa takaisin sisään, mutta pääosin ne saavat tuoda olohuonetunnelmaa terassille koko kesäkauden, eikä ulos edes välttämättä tarvitse hankkia eri kasveja ollenkaan.

Hyvinvointia terassista

Kirjoitin postauksen helpoista yrttien istutusvinkeistä, jotka sopivat ihan jokaiselle niin että satoakin pääsee hyödyntämään heti aikaisesta keväästä alkaen. Samalla pohdiskelin pihaelämän ja puutarhuroinnin vaikutusta hyvinvointiin vastapainona liialliselle sisällä ololle ja läppärielämälle. Se on myös yksi Japanin pienellä saarella asuvien maailman vanhimpien ihmisten tärkeä päivärutiini ja pitkän iän salaisuus.

Kun aamun aloittaa raikkaassa ulkoilmassa, saa myös ihanaa lomafiilistä koko päivään arkenakin – vähän kuin olisi mökillä. Useimpina aamuina meillä nostetaan joogamatot terassille ja venytellään yön kankeudet pois pihalla heti sängystä noustua. Aamuteekin maistuu paremmalta ulkosohvalla.

Päivän lopuksi käyn usein haukkaamassa happea vielä illan pehmeässä valossa, tekemässä pienen meditoinnin ja nuuhkaisemassa rauhoittavaa laventelia ennen nukkumaan menoa.

Jyskin uudistunut mallisto viehätti heti

Tuossa puutarhapostauksessa vilahteli jo Jyskin upeita ruukkuja ja istutusaltaita. Oli selvää, että kun sovimme Jyskin kanssa sisustusyhteistyöstä, halusin päästä esittelemään kevään uudesta pihamallistosta myös omat valintani uudelle terassillemme. Halusin sisustaa siitä toisen olohuoneen, joka olisi niin kutsuva, että siinä haluaisi viettää aikaa säällä kuin säällä ja tehdä aidosti ihan samoja juttuja kuin sisälläkin.

Aikaisemmin tunsin Jyskin lähinnä laadukkaiden sänkyjen kauppana. Alkukevään pr-tilaisuudessa pääsin haastattelemaan Jyskiin 3 vuotta sitten tullutta päädesigneria tanskalaista Rikke Blæsildia, jolla on yli 25 vuoden kokemus trendien ja muotisuunnittelun parissa. Nyt hän ja Jyskin tiimi suunnittelevat Jyskille kestäviä skandinaavisia linjoja, joihin saa vaihtelua, muutoksia ja trendikkyyttä väreillä, materiaaleilla ja yksityisokohdilla.

Ne tuovat valikoimaan sitä tanskalaista hyggeä, jolla saa kotoisaa tunnelmaa, seesteisyyttä ja hyvää oloa – sellaista ihanuutta, johon törmää vaikka kauniissa putiikkihotelleissa ja rantavilloissa. Jysk on onnistunut tuomaan sitä jokaisen ulottuville kestävällä laadulla ja hinnoittelulla, nytkin sivuilla on ihania tarjouksia.

Kaikki terassimme kalusteet ja sisustusesineet ovat Jyskistä.

hyvinvointi onnellisuus mieli
Kommentit (4)
  1. Ihanat kuvat ja ideat! Täälläkin just on ollu ajatuksissa mitä vois tehdä kuistin kanssa. Tosi kauniita juttuja Jyskillä.

    1. inspirations
      14.5.2020, 12:22

      Kiitos paljon – Ihanaa, että sait inspiraatioita. Jyskin mallisto on tosi kiva ja monipuolinen. Ollaan ihan hurahdettu pihatouhuihin nyt kun saatiin kotia laajennettua ulos. Ja niin ihanaa ajatella, että kesä on vasta alussa. Kivoja suunnitteluhetkiä ja kuistin sisustusprojektia sinulle <3

  2. Hienosti toteutettu terassi. Todella hyvät kuvat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *