Kukkakaalinachot ja Härkis Texmex (vhh, kasvis, gluteeniton)
Meksikolainen ruoka on oikea ikisuosikki. Kuka sitä voisi vastustaa? Ja hei, senkin voi loihtia tosi terveelliseksi! Korvasin nachot kukkakaalilastuilla ja käytin proteiiniksi uutta Härkis Texmexiä, jonka pääraaka-aine on kotimaiset härkäpavut.
Perus-Härkis on saanut juuri rinnalleen Härkis Texmexin ja Härkis BBQ:n. Härkisten valmistuksessa on kuunneltu asiakaspalautetta ja tämän uudistuksen myötä valmistusaineissa ei ole enää gluteenia. Tuotteet täyttävät mm. keliakialiiton gluteenittomuusmääritykset, mutta saattavat sisältää jäämiä viljoista.
Sopivan tulinen annos sopii hyvin jokaiselle meksikolaisruoan ystävälle ja tällaisena versiona myös kasvis- ja vähähiilariseen sekä nyt myös gluteenittomaan ruokavalioon. Parasta on tietysti se, että ihanan tulisissa mauissa ja koostumuksessa ei ole tarvinut tinkaista piiruakaan, kun perinteiset meksikolaisruoan raaka-aineet on korvattu ravinnerikkaammilla.
Aikaisempia ruokapostaukisani Verson härkäpaputuotteista löydät täältä.
Kukkakaalinachot ja Härkis Texmex
1 Härkis Texmex 1 pieni kukkakaalia (tai 1 iso)
5 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
chilijauhetta
150 g juustoraastetta
Tuoresalsaa (ohje täällä)
Guacamolea (ohje täällä)
- Kuumenna uuni 220 asteiseksi.
- Pilko kukkakaali paksuiksi “nacho-siivuiksi” ja asettele siivut uunipellille leivinpaperin päälle.
- Kaada päälle oliiviöljyä ja sivele se tasaisesti kukkakaaleihin.
- Mausta kukkakaalit.
- Laia ne 220 asteiseen uuniin 20 minuutiksi, kokeile että kukkakalit ovat pehmenneet, mutta eivät löystyneet liikaa.
- Ota pelti uunista.
- Laske uunin lämpötila 200 asteeseen.
- Ripottele kukkakaalien päälle Härkis Texmex ja juustoraaste.
- Nosta kukkakaalit takaisin uuniin 5 mintuutiksi kunnes juustoraaste sulaa ja Härkis Texmex kuumenee.
- Nosta pelti uunista asettele pinnalle guacamolea (ohje täällä) ja tuoresalsaa (ohje täällä).
*Yhteistyössä Verso Food