Kukkakaalihärkäpapu-tacot
Julkaisin aikaisemmin tosi suositun Kukkakaalinachojen reseptin. Meksikolainen ruoka on kivaa seurustelusyötävää. Minua erityisesti kiinnostaa tehdä siitä terveellisempiä versioita, jotka ovat yhtä herkullista kuin alkuperäisetkin ideat. Nämä kukkakaalista ja härkäpapurouheseoksesta tehdyt tacot jatkavat samaa linjaa.
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
Oikeastaan nämä tacot ovat kätevämpiäkin kuin perinteiset kovat taco-kuoret, koska nämä ovat paistettuinakin pehmeät. Niiden sisään on helppoa kääräistä herkullisia täytteitä ja tacon reunat taipuvat juuri sopivasti veneen muotoon, eivätkä murene syötäessäkään.
Täytteissä vain mielikuvitus on rajana. Tässä versiossa raikas avokado-katkis-täyte. Suosittelen!
Kukkakaalihärkäpapu-tacot, 6-7 kpl
n. 1 pieni kukkakaali (tai puolikas isosta)
2 dl Härkäpapurouheseosta
suolaa, pippuria
paprika- ja chilijauhetta
2 kananmunaa
- Hurauta kukkakaali tehosekoittimella hienoksi muruiksi.
- Laita kukkakaalimurut kolmeksi minuutiksi mikroon.
- Laita kangaspala (esim. iso lautasliina) kulhon pohjalle. Kaada sen päälle kukkakaalimurut, käännä kangas pieneksi säkiksi murujen ympärille ja puristele säkkiä niin, että ylimääräinen neste valuu pois.
- Hurauta härkäpavut jauheeksi tehosekoittimessa tai yleiskoneen silppurissa.
- Laita kulhoon kukkakaalimurut, härkäpapujauhe, mausteet ja kananmunat ja sekoita ne keskenään taikinaksi.
- Levitä leivinpaperiarkki uunivuoalle.
- Ota taikinasta käteen palloja ja painele ne leivinpaperille littanoiksi littanoiksi taco-letuiksi.
- Kypsennä ne 200 asteessa 10 minuuttia / puoli, yhteensä 20 min.
- Tacot ovat pehmeitä ja sopivat hyvin täytteiden kanssa syötäviksi sekä lämpiminä että kylminä.
Täyteidea:
Avokadoa
Katkarapuja tilliliemessä
Lehtikaalia
Murustettua fetaa
P.S. Lisää reseptejäni, joiden inspiraatio on Härkis tai muut kotimaiset kätevät Verson härkäpaputuotteet, löydät täältä.