Kookoskana mangolla on trooppisen lämmittävä herkku
Taas on uusien ruokainspiraatioiden paras aika käsillä. Kookoskana lämmittää sisäisesti ja lautasella makean trooppisella tuoksullaan ja keltaisella raikkaudellaan. Mangon voi toki korvata vaikka ananaspaloilla, mutta minusta juuri mango sopii pehmeään kookoskanaan täydellisesti – ja nyt on myös helppoa löytää oikeasti pehmeitä ja syöntikypsiä mangoja. Ne tulisikin käyttää vasta selvästi pehmeinä, kun kuori on saanut värikseen reilusti heleää keltaista ja punaista.
Kookoskana mangolla
oliiviöljyä
4 kanan rintafilettä
2 valkosipulinkynttä
pieni pala raastettua inkivääriä
1 prk kookosmaitoa
puolikas tuore chili
kurkuma, suola, savupaprika ja mustapippuri
1 mango
- Leikkaa kanafileet suupalan kokoisiksi.
- Kuullota pannulla oliiviöljyssä valkosipuli, inkivääri ja chili.
- Lisää kanapalat pannulle ja kypsennä.
- Mausta ja lisää joukkoon kookosmaito.
- Kuori ja paloittele mamgo ja lisää valmiin kookoskanan joukkoon ja lämmitä kevyesti.