Kesäpäivän 3 terveellistä reseptiä
Heh, näinä(kin) päivinä IG-storyni (@inspirations_blog) on aika ruokapainotteinen; suunilleen värikkäitä annoksia, luodoilla kävelyä ja auringonlaskuja vuorotellen. Niistäpä täällä viime päivät ovat oikeastikin koostuneet. Nautin niin auringon lämmöstä ja meren viileydestä. Mitä kuumempi ilma, sen värikkäämpää ja tuoreempaa valitsen lautasellekin. Tällainen ruoka on myös nopeaa ja helppoa, ja jättää enemmän aikaa nauttia kesästä.
Joku päivä on mennyt pelkillä salaateilla, mutta mies tarvitsee jotain vähän ruokaisampaakin. Tässä eilisen annokset. Jos nappaat niistä inspiraatioita, voit tietysti hyvin soveltaa aineksia omaan makuusi. Reseptit ovat yhdelle annokselle ja noin-määrinä.
Aamiaiseksi ”pikatuorepuuro” hedelmillä
- turkkilaista jogurttia ja siihen sekoitettuna kuivaa pellavansiemensekoitusta, jossa on jauhettuja pellavansiemeniä, seesaminsiemeniä, banaani-ja, karpalo- ja mustikkajauhetta (Crownfield, Lidistä)
- pieni pala banaania
- vesimelonia
- tuoreita mustikoita
- saksan- ja cashew-pähkinöitä
Lounaaksi juusto-kasvismunakas
- 3 kananmunaa
- suolaa, pippuria
- lehtikaalia
- kevätsipulin vartta
- basilikaa
- 1 tomaatti
- puolikas mozzarella
- pieni pala fetaa muruina
- 2 siivua kermajuustoa
Lehtikaali on tämän kesän suosikkituotteeni. Käytän sitä salaateissa, munakkaissa, smoothieissa ja sipseinä. Kirjoitin lehtikaalin terveyshyödyistä ja käyttövinkeistä lisää täällä.
Päivälliseksi iso salaatti
- Lehtikaalia
- 2 salaattia
- kevätsipulin varsia
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
- basilikaa
- tomaatti
- nektariini
- siemensekoitusta
- lämmintä chorizoa (tai muuta proteiinia, kuten tofunakkia, falafelia, grillimakkaraa, riippuen mausta ja ruokavaliosta)
Salaattikastike kahdelle
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 1 sitruunan mehu
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- suolaa, pippuria
Suolaa ei pidä unohtaa hellepäivinä. Salaattikin on maukkaampaa, kun sen päälle rouhaisee myllystä merisuolaa ja mustapippuria ennen kastiketta. Myös nestepitoisia hedelmiä on hyvä lisätä ruokiin ja välipaloiksi.