Kesän suosikkisalaatissa kanaa, mansikoita ja vuohenjuustoa
Tästä salaatista tai sen hieman erilaisista variaatioista on tullut kesän tähänastinen suosikkisalaattimme. Kesäiset mansikat ovat tietysti ihania sellaisenaan, mutta sopivat hyvin moneen ruokaankin. Ne kaunistavat myös annokset ja antavat niihin väriä.
Kana tekee salaatista ruokaisan ja täyttävän. Kanapalat voi laittaa salaattiin yhtä hyvin jäähdytettyinä kuin lämpiminäkin. Kylmä salaatti on helppoa ottaa mukaan vaikka piknikille ja lämmin taas tuntuu täyttävältä varsinkin viileampänä päivänä.
Jos haluat kevyemmän tai kasvisversion, voit jättää kanan kokonaan pois. Mozzarellakin on proteiinipitoista ja täyttävää.
Yli 100 blogin salaattireseptiä löytyy kategoriahausta tai suoraan täältä.
Kesän suosikkisalaatissa kanaa, mansikoita ja vuohenjuustoa
neljälle
oliiviöljyä
ruukku tai vastaava annos salaattia
2 kevätsipulia
kurallinen basilikaa
4 tomaattia
1 paprika
4 kanan rintafilettä
suolaa ja pippuria
3 puhvelin mozzarellaa
2 dl (tai enemmän) mansikoita
kourallinen cashew-pähkinöitä
1 sitruunanmehu
viikunabalsamicoa
- Pilko kananrinta sopiviksi suupaloiksi ja kypsytä hyvin pannulla öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Voit käyttää kanat salaatissa lämpiminä tai jäähdytettyinä.
- Pilko ja asettele salaatti, kevätsipulit ja basilika matalalle tarjoilulautaselle.
- Pilko salaattiin tomaatit ja paprikat.
- Asettele päälle kypsät kananpalat.
- Pilko ja asettele kanapalojen päälle mozzarellapalat.
- Asettele pinnalle mansikat puolikkaina sekä cashew-pähkinät.
- Kaada päälle oliiviöljyä, purista sitruunanmehua ja lopuksi viikunabalsamicoa.