Kesäjuhlien parhaat fiilikset

Kaupallinen yhteistyö: Jysk

Kesäjuhlat

Voi ihana keskikesän juhlapäivä <3 Kerroinkin viime viikolla, että meillä valmisteltiin pojan valmistujaisjuhlia postauksessa Parhaat juhlavinkit kesäjuhlien suunnitteluun. Ehkä hyvällä suunnittelulla tosiaan oli osansa. Samoin kuin viime lauantai uskomattoman upealla trooppisella säällä. Ja ehkä silläkin, että juhlat ovat olleet harvinaisia viime aikoina. Koko juhlapäivä sujui niin hyvin ja nämä päivät sen jälkeen on vietetty vieläkin sellaisessa juhlakuplassa, jossa mieleen pulpahtelee kivoja muistoja pitkästä juhlapäivästä, joka tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan valoisassa kesäyössä.

Vieraiden kutsut ajastettiin pitkin päivää ruuhkien välttämiseksi. Ensin kutsuttiin sopivissa ryhmissä sukulaisia. Kaikki tarjoilut olivat ulkona ja ulos myös aseteltiin omat ja lainapöydät, jotka peiteltiin juhlaviksi valkoisilla liinoilla, luonnonkukilla ja lyhdyillä.

Tämä pitkä pöytä oli oikeastaan pihan keskiössä. Se hankittiin Jyskistä jo keväällä myös nämä juhlat mielessä. Se venyi jatkopalaa hyödyntäen kolmemetriseksi ja leveyttäkin on niin hyvin, että sen ympärille mahtui parhaimmillaan tusinan verran tuoleja ja iloista puheensorinaa.

Kesäjuhlien parhaat fiilikset

Ihan parasta oli eri-ikäisten vieraiden kirjo. Kummipoikamme voitti pikuveljensä kanssa ainakin minun mielessäni päivän cooleimpien kundien tittelit Leningrad Cowboys-kampauksillaan ja tyylikkäillä asuillaan.

Lyhtyjen tarkoitus oli muuten koristelun lisäksi myös pitää pöytäliinoja paikallaa tuulen puuskissa, mutta kun tosiaan oltiin rikkomassa Suomen kaikkien aikojen kesäkuista lämpöennätystä ja merenpinta kimmelsi auringonsäteistä peilityyenä, ei liinojen lentelystä ollut koko päivänä vaaraa.

Kuuman paahteinen viikko oli kuivattanut pihalla parhaassa kukkaloistossaan kukoistavan juhannsruusumme – mutta pääsimmekin hyödyntämään valmiiksi kuivuneet valkoiset ruusut kiepsauttamalla ne narunpätkillä valkoisten lautasliinojen ympärille. Osaa serveteistä koristi laventelin kukat ja muut pihalta löytyneet kaunokaiset.

Pienet tärkeät hetket

Juhlahumusta päästiin tosiaan nauttimaan monta päivää, valmisteut ja jälkumuistelut mukaanlukien. Tämä kukitusseremonia taisi olla Juliaanan mieleisin juhlavalmistelupuuha, koska siihen pääsi käyttämään sopivasti pari tuntia bikineissä  Emmin kanssa laiturilla jo alkuviikosta. Tuli ihan mieleen omat häämme, jolloin keräännyimme läheisten ystävien kesken muutamaksi tunniksi takapihallemme tekemään kukkakoristeet koko juhlapaikan pöytiin.

Hellepäivän tarjoiluideat

Tarjoilut koostuivat thaimaalaisen ystäväkokkimme omin käsin taiteilemista kevyistä herkuista. Jälkiruokana oli kesäisiä kakkuja jokaiseen makuun; vegaanisia marjamousseleivoksia, mansikkajuustokakkuja ja gluteenittomia suklaisia paloja.

Kakut olivat jo aiheuttamassa päänvaivaa, koska ensin suunniteltuja itse tehtyjä kakkuja ei olisi saanut mahtumaan hellepäivänä tarpeeksi jääkaappiin, mutta onneksi avuksi tuli ystävän perheyritys Rollfoods, joka tekee laadukkaita pakasteita ammattilaiskäyttöön. Näin saatiin säännösteltyä kallisarvoista kylmätilaa riittämään kaikille tarjoiluille.

Ahti oli juhlien nuorin. Tämä tosi reipas 2-vuotias nautti erityisesti hyllystämme löytyneistä pääsiäiseltä jääneistä Kinder-yllätyksistä, kultaisista ilmpapalloista ja jäätelöpuikoista. Pitkin päivää välivilvoitukseen tarjoiltiin kylmiä 3 kaverin jäätelöpuikkoja, joiden makuvalikoimasta poimin kotimaisista vadelmista tehdyt vadelma & valkosuklaan ja vegaanisen minttusuklaan. Ne sopivat juhliin aika täydellisesti monestakin syystä: Ensinnäkin koska ne tehdään niin hyvistä raaka-aineista, että ne ovat tajuttoman hyviä ja toisekseen koska ne valmistetaan siinä kontulalaisessa päiväkodissa, jota mieheni sattumoisin lapsena kävi ennen ”pakkomuuttoa” Hämeenlinnaan. Ne sopivat myös kaikkien ruokavalioon. Ja eikä vähiten siksi, että kuuma päivä oli kuin tehty jäätelölle.

Auringon laskiessa pojan eli juhlakalun kaveriporukka kasvoi ja laituri täyttyi tyylikkäistä, iloisista ja huippukohteliaista kesähurmureista ja heidän tyttöystävistään. On ollut niin ihanaa seurata useimpien kasvamista kaikkien näiden vuosien ajan. Pari rohkeinta teki sen, mikä kävi todennäköisesti jokaisen vieraan mielessä –  riisui tyynesti vaatteet laiturille ja pulahti veteen pulikoimaan.

Kylmä Bottega Gold oli myös napakymppi juhlajuoma. Kun ne kylmennettiin ensi siellä pyhässä ja arvokkaassa jääkaapissa, ladottiin keltaiseksi maalatut kottikärryt täyteen jäitä, upotettiin magnum-kokoiset Bottegat jäihin, koristeltiin pinta kultaisella serpentiinillä ja ripustettiin vielä nippu kullanvärisiä ilmapalloja kahvaan, oli vieraiden vastaanottokärry valmis. Se siirtyi sopivasti varjoon auringon kääntyessä ja kärrättiin eri puolille pihaa päivän mittaan.

Auringon laskettua sytytettiin lyhdyt sekä valoköynnökset tuikkimaan, otettiin kengät pois ja nostettiin jalat ylös tai tiputettiin jalat laiturilta veteen. Nautittiin rennosta tunnelmasta musiikista, ihanista ystävistä ja ihanasta kesäyöstä.

Enkä olisi voinut olla tyytyväisempi kesäkalusteisiimme sekä viltteihin, lyhtyihin, valoköynnöksiin ja muihin somisteisiin, jotka hankittiin Jyskistä jo vappuviikolla. Niitä esittelin jo aikaisemmin postauksessa, jossa sisustettiin pihasta kesäolohuone ja laiturista rento oleskelupaikka. Sellaisina ne toimivat juhlissakin. Loppuillasta kääriydyimme vilteissä itse ystäväperheen kanssa kuistin sohville ihailemaan auringonlaskua, jonka edessä laituri oli täynnä iloista ja rennosti hengailevaa juhlaporukkaa.

Ihan parasta oli pitkän pöydän ja sohvien lisäksi kevyet ja mukavat tuolit ja säkkituolit, jotka liikkuivat juhlissakin aina sinne missä niitä tarvittiin. Juhlien nuorin oli muutenkin sittenkin vielä täällä viehättävän pallomekkoisen äitinsä vatsassa. Äiti antoi erityiskehuja mukavista säkkituoleista, joissa pääsi lepäilemään. Elokuussa odotetaan syntyväksi pojan ystäväporukan uuden sukupolven ensimmäistä edustajaa.

Kiitollisena

Juuri nyt näitä kuviakin katsellessani sydän on ihan rusinalla kiitollisuudesta Suomen kesälle, maagiselle trooppiselle lauantaiyölle auringonlaskuineen, ihanille ystäville ja sukulaisille, jotka tulitte juhlimaan kanssamme ja muistitte pojan isoa saavutusta, josta olemme tosi ylpeitä nyt ja aina.

Ihanaa, miten hyvin myös kaikki puitteet toimivat, rento ja iloinen fiilis yhdisti koko iloisen juhlajoukon ja hymyä ja naurua riitti niin että posket olivat jäykkinä vielä aammullakin.

Sanon aina, että parasta on rakentaa sellainen arki, josta voi nauttia mahdollisimman usein. Mutta on juhlahumukin ihanaa – ja pitkän kevään jälkeinen rantajuhla tulee varmasti olemaan yksi niistä elämän päivistä, joita tullaan hymyissä suin muistelemaan vielä vuosikymmenienkin päästä <3.

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (2)
  1. Upea miljöö juhlien järjestämiseen!

    1. inspirations
      4.7.2020, 16:11

      Kiitos. Ihanaa oli juhlia ulkona, kun Suomen kesä oli parhaimmillaan. Tällä viikolla ollaanki tajuttu, miten hyvä tuuri kävi kelin kanssa myös.Onneksi kesää ja ihania päiviä on vielä paljon jäljellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *