Käsien venyttely palauttaa tehokkaasti ja ehkäisee päänsärkyä

Käsien venyttely palauttaa tehokkaasti

Kukapa ei tarvitsisi säännöllistä käsien venyttelyä? Salitreenin ja pelien jälkeen venyttely on tärkeää lihasten palautumiselle. Samoin istumatyötä tekeville kunnon venyttely saa veren ja ravinteet kiertämään käsivarissa, hartioissa ja niskassa estäen jumiutumista ja niskan ja päänalueen särkyjä. Jo nukkuminen pitkään samassa asennossa jäykistää lihaksia.

Tässä muutama yksinkertainen ja tehokas liike käsien ja hartiaseudun lihaksille. Säännöllisesti tehtyinä ne myös ennaltaehkäisevät eli pitävät tehokkaasti särkyä aiheuttamat kulumat ja jäykistymät pois.

Käsien venyttely palauttaa tehokkaasti

Tee kaikki venytykset rauhassa. Voit pitää pientä varovaista liikettä löytääksesi parhaan venytysasennon. Pidä venytys 20-30 sekuntia. Tee molemmilla puolilla. Toista tarvittaessa uusi kierros. Se tehostaa venytyksiä huomattavasti.

Olkavarren ojentaja

(ylin kuva)

Nosta käsi koukussa pään viereen taakse. Tue venytystä vastakkaisella kädellä taivuttamalla taaksepäin.

Olkavarren ojentajat – molempien käsien avaaja

Taivuta toinen käsi yläkautta ja toinen alakautta niin, että kädet kohtaavat selän takana. Ota käsillä kiinni toisistaan. Voit hyvin käyttää välikappaleena vaikka kangaspalaa (sukka tai pyyhe), pääasia että saat hyvän venytyksen.

Olkapään veytys

Pidä käsi vaakatasossa suorana ja vedä sitä itseäsi kohti. Voit pitää olkapäätä alhaalla tai nostaa ylöspäin saadaksesi erilaisen tuntuman. Tehosta venytystä auttamalla toisella kädellä olkapään kohdalta.

Vastaavan venytyksen saat tehtyä vielä tehokkaammin makaamalla vatsallasi lattialla kädet ristissä suorana eri suuntiin osoittaen allasi. Laita ensin Oikea käsi vasemman alle ja sitten toisin päin.

Lisää niskan ja hartiaseudun venytyksiä löydät aiemmasta postauksestani: 6 liikkeen selän ja niskan venyttely toimistopäivän tai lentomatkan jälkeen.

Seuraavat kaksi venytystä kohdistuvat erityisesti ranteisiin ja helpottavat hiirikäden jännityksiä.

Ranteen ja sormien koukistajat

Istu polvillasi ja laita käsivarret suorina koko kämmenet lattiaan edessäsi, sormenpäät itsesi suuntaan. Liikuta vartalosi painoa vatovasti eteen ja taakse, jolloin ranteet ja sormet venyvät.

Ranteen ja sormien ojentajat

Istu edelleen polvillasi samassa asennossa ja käännä kämmenselät lattiaa vasten, sormet edelleen polvien suuntaan. Liikuta vartalosi painoa varovasti eteen ja taakse, jolloin venytys kohdistuu ranteiden ojentajiin.

Kuvat aamutreenistä Levante Beasch Resort -sporttihotellin salilta.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *