Inspirations
Inspirations

Kanelinen bataattivuohenjuustosalaatti Härkis-krutongeilla

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Kanelinen bataattivuohenjuustosalaatti Härkis-krutongeilla

Kaneli on joulukuun suosikkimauste. Se on ihanan lämmittävän ja houkuttelevan tuoksuista. Kanelilla, kuten monella muullakin perinteisellä luonnonmausteella on myös monia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Kanelissa on myös reilusti antioksidantteja, jotka taistelevat tulehduksia vastaan.

Kaneli sopii ihanasti kylmiin, lämpimiin, makeisiin ja suolaisiin ruokiin ja juomiin. Tässä salaatissa kaneli maustaa herkullisesti makean ja kypsän bataatin ja päärynän. Vuohenjuusto tekee salaatista ruokaisamman ja Härkis-rouheseos toimii proteiinirikkaina krutonkeina.

Salaatti sopii hyvin vaikka itsenäisyyspäivän lounaaksi. Suomalaisen Härkiksen tekijätiimin kaksi voimanaista, Leena ja Tarja, on muuten kutsuttu linnan juhliin. Se on ansaittu ja hieno tunnustus suomalaiselle yrittäjyydelle ja terveellisen, pääosin kotimaisista kasvisraaka-aineista kehitetyn innovatiivisen ruoan kehitykselle.

*Yhteistyössä Verso Food

Kanelinen bataattivuohenjuustosalaatti Härkis-krutongeilla

kahdelle

1 iso bataatti

2 päärynää

1 suippopaprika

n. 5 cm kurkkua

n. 150 g vuohenjuustoa (tai enemmänkin – vuohenjuustoahan ei voi koskaan olla salaatissa liikaa)

reilu kourallinen baby-pinaattia

reilu kourallinen salaatinlehtiä (esim. lollo rosso)

1,5 rkl kanelia

paprikajauhetta

suolaa

oliiviöljyä

viikunabalsamikoa (tai vastaavaa makeaa kastiketta)

reilu kourallinen HÄRKIS® Rouheseosta

1 valkosipulin kynsi

suolaa

  1. Aseta uuni 200 asteeseen.
  2. Kuutioi bataatti noin puolentoista sentin kokoisiksi paloiksi ja asettele ne leivinpaperille
  3. Levitä bataattikuutiot pellille ja niiden päälle oliiviöljyä, kanelia, paprikajauhetta ja suolaa. Sekoittele ja laita uuniin n. 30 minuutiksi, kunnes bataatti on sopivan pehmeää.
  4. Valmista Härkis-krutongit: kuumenna oliiviöljyä pannulla ja kuullota siinä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää HÄRKIS® Rouheseos, ripaus suolaa ja paista pari minuuttia.
  5. Jäähdytä krutongit salaatin valmistuessa.
  6. Kuumenna pannulla oliiviöljyä. Leikkaa päärynät paloiksi, lämmitä ne pannulla ja mausta kanelilla.
  7. Lisää paprikapalat pannuun ja kypsennä niitä pärynöiden kanssa 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin pinnan ja pehmenneet hiukan.
  8. Revi salaatinlehdet ja baby-pinaatit lautasille.
  9. Lisää päälle kuutioitu kurkku.
  10. Lisää kypsät päärynät, paprika- ja bataattipalat.
  11. Leikkaa vuohenjuustosta vajaan sentin paksuisia kiekkoja, paista pannulla noin minuutti per puoli ja lisää vuohenjuustot salaatin päälle.
  12. Jaa Härkis-krutongit salaateille ja lorauta päälle vielä oliiviöljyä ja viikunabalsamikoa.

Lisää herkullisia reseptimme Verson härkäpaputuotteista lödät täältä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.