Ihon ja hiusten hoito syksyllä + arvonta

Ihon ja hiusten hoito syksyllä + arvonta

Huom. Uudemmassa postauksessa 5 luonnollista tapaa päästä eroon päänsärystä on vastaava lisäravinnepaketti arvonnassa 22.12.2016 saakka. Myönnetään, että panostan usein ihon ja hiusten ravitsemiseen ulkoapäin. Hellin molempia mahdollisimman luonnollisilla öljyillä. Pesen hiukset pari kertaa viikossa niin, että ennen pesua levitän niihin kookos- ja argonöljyn ainakin puoleksi tunniksi, ja joskus koko illaksi. Uskon hiusten hyvinvointiin mahdollisimman luonnonmukaisin keinoin. Vältän turhia kemikaaleja hiuksissa ja niiden  kuumakäsittelyjä – rehellisesti sanottuna, en edes muista, missä föönini on. Sisäinen surffirantahippini viihtyy muutenkin enemmän luonnollisessa hius-lookissa.

Luomukookosöljyä hieron kasvoihinkin useita kertoja viikossa. Nautin luonnollisista ja laadukkaista ihonhoitotuotteista. Ihoni (samoin kuin kaikki muukin minussa) janoaa kosteutta, sisältä ja ulkoa. Juon tolkuttomasti vettä joka päivä. Jos jostain syystä unohdan, tuntuu iho ja koko olemus jotenkin nuhjaantuneelta. Tämän vuoden ihastukseni on kosteuttavat aromaattiset kasvosprayt, joita suihkauttelen monta kertaa päivässä, myös meikin päälle. Lempituoksuni ovat ruusu ja sitruunaruoho ja suihkautus toimii yhtä hyvin mielen piristäjänä kuin ihon kosteuttajanakin.  Janoan myös happea. Jos päivässä ei ole ihan liikaa muuta tohinaa, liikun kunnolla ulkona joka ilta.

Nyt syksyllä valon vähentyessä, ilmojen kylmetessä ja sisäilman kuivuessa voimakkaammassa lämmityksessä, otan taas vähän järeämmät hoitorutiinit käyttööni. Tähän aikaan aloitan yleensäkin normaalien C-, D- ja kalaöljykapselini lisäksi tai sijasta lataamaan omaan värikoodattuun vitamiinikippooni muutakin ravintolisää. Sain muutama viikko sitten kokeiluuni Tohtori Tolosen Collagenin.  Se on nimenomaan tarkoitettu ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin ja kauneuteen. Kollageeni on elimistössä yleisimmin esiintyvä proteiini, josta myös iho saa lujuutta. Tämä tuote sisältää kalakollageenia, jonka on todettu imeytyvän erittäin hyvin ja  vaikuttavan erityisesti ihon kauneuteen. Sinkki edistää kynsien hyvinvointia, sinkki ja biotiini yhdessä myös ihon ja hiusten. Lisäksi tuotteessa on C-vitamiinia, joka edistää normaalia kollageenin muodostumista.   

lehti

Huomaan taas, että kun alan syömään ravintolisää, kiinnitän entistä enemmän huomiota muihinkin terveellisiin elämäntapoihin. Aloitan yleensäkin aamut joogalla ja koska tiedän, miten ihoni kiittää ulkoliikunnasta ja mieleni luonnonvalosta, vetäisen lämpimät ja joustavat vetimet päälle heti herättyäni, juon lasin vettä, nostan joogapatjan ulos ja aloitan puolituntisen joogasarjani kuistilla vaahteroiden suojassa.

Myönnän, että ulos meneminen heti herättyä ei aina ole se kaikkein kutsuvin vaihtoehto, mutta jo muutaman aurinkotervehdyksen tehtyäni muistan, miksi teen niin. Puolen tunnin joogan ja muutaman minuutin meditoinnin jälkeen olen täysin valmis uuteen päivään. Ihokin on raikas ja heleä meikattavaksi. Ulkoilu löytyy varmaan jokaisen hyvinvointikirjoitukseni kärkipäästä, myös postauksesta 10 keinoa, joilla selviän syksystä selväjärkisenä. (Siellä on myös tietoa hyvinvointitestistä).

smoothie

Seuraavaksi jatkan aamurutiineitani kylppärissä. Onnekseni mies on innostunut tekemään meillä aamiais-smoothiet yleensä silloin kun joogaan. Sisään tullessani saan valmiiksi pitkän lasin smoothieta pakastemustikoista, tuoreista hedelmistä (omenoita riittää edelleen pihapuissa), superfoodjauheista ja luonnonjogurtista. Luonnonjogurtti, marjat ja hedelmät ovat osa joka-aamuista ihoni ravitsemishoitoa sisältäpäin. Nyt niiden kanssa nautin myös ravintolisäkapselit. Uskon vahvasti mielen voimaan hyvinvoinnin ja kauneuden ylläpitäjänä. Siksi nautiskelen smoothieni ja kapselini rauhassa ja hymyssä suin samalla kun hieron kasvovoiteen, meikkaan ja valmistaudun uuteen päivään. Mietin päivän hyviä asioita, tavoitteita ja toiveita.

Kylppäristä poistuessani suurin osa päivän hoitorutiineista on tehty ja hyvä niin, koska työpäivän jälkeisen ajan yritän pyhittää rentoutumiselle. Se ei tietenkään aina onnistu, mutta melkein aina lopetan päivän kunnon lenkkiin ulkona. Sen jälkeen parasta on valkoisten lakanoiden väliin pujahtaminen hyvän kirjan kanssa. Yritän muistaa kiittää mielessäni päivän hyvistä asioista, tapahtumista ja ihmisistä ennen nukahtamista. Viimeisin, eikä yhtään vähäpätöisin ihon ja hiusten vahvistaja onkin stressittömyys ja hyvä ja riittävä uni. Kunnon uni on alue, jonka eteen joudun ehkä tekemään eniten työtä, mutta tänä syksynä sekin on sujunut tavallista paremmin.

hiukset

Tohtori Tolosen Collagenin lupaus on houkutteleva. Nyt tämän syksyn sitä syötyäni voin todeta, että ainakin se on saanut minut pitämään aikaisempia syksyjä paremmin huolta omista hoitorutiineistani. Samalla myös tarkkailen ihoani ja hiuksiani hieman tavallista enemmän. Voin todeta olevani todella tyytyväinen molempien kuntoon. Hiukset eivät tunnu kuivilta ja sähköisiltä niin kuin viime vuonna, vaan pehmeiltä ja kuohkeilta ja iho tuntuu kimmoisalta ja näyttää peilistä heleämmältä kuin yleensä syksyisin. Voisin melkein uskaltaa uskoa hiusten kasvuun liittyviin positiivisiin kommentteihinkin, joita olen kuullut jo muutamalta ystävältä, jotka tietävät minut intohimoiseksi hiusten kasvattajaksi.

Jotain, minkä huomaan kaikkein selkeimmin tänä syksynä, on energisyyden, keskittymiskyvyn ja jaksamisen lisääntyminen. Tartun mielelläni ja kunnon draivilla uusiin työhaasteisiin, joita on sadellut kiitettävästi. Innostun uusista asioista ja ihmisistä ihan eri tavalla kuin yleensä syksyisin, jolloin olisin mieluummin valmistautunut talviunille viltin alle. Hyvä niin, kauneushan lähtee sisältä, kaikessa mielessä. Tästä on hyvä jatkaa kohti pimeämpää kautta.

kyykyssa

Haluan toivottaa myös sinulle kaunista ja energistä syksyä ja arvon lukijoiden kesken Tri  Tolosen tuotepaketin, joka sisältää:

Tri Tolonen

♥ E-EPA 500 mg/60 kaps

Berberin + Kromi 60 tabl

Monivitamiini 90 tabl

D-vitamiini 50 g/60 kaps

Tyrniomega 90 kaps

Tuotepaketin arvo on 80 euroa. Arvontaan voit osallistua jättämällä kommenttikenttään yhteystietosi (jotka eivät näy julkisesti) 27.10. mennessä.

*Yhteistyössä Tohtori Tolonen

Kommentit (262)
  1. Tähän vuodenaikaan vitamiinit olisivat kyllä tarpeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *