Ihanan mehevä Italian pizza ilman jauhoja!!

 

Ihanan mehevä Italian pizza ilman jauhoja!!
# TB-reseptinä Italian pizzaa torstai-illan (ei hernekeitto- vaan) härkäpapupäivän kunniaksi. Tämä härkäpapu -inspikseni oli  taas tällä kertaa suolainen herkku.
Käsi ylös kuka ei pidä mehevästä pizzasta? Pizzassakin täytteet tekevät sen ihanan maun ja mehevyyden. On melkein yllättävää, että täysin ilman jauhoja tehdyllä pohjalla saa pizzasta vähintään yhtä hyvän maultaan ja näöltään… ja mikä parasta, ilman turhia hiilareita ja reilulla proteiinilla. Minua on aina kiehtonut yleisimpien herkkujen valmistaminen terveellisemmässä muodossa ja herkkupizza on tästä loistoesimerkki.
Pohja syntyi rahkasta, kananmunista, juustoraasteesta ja Verso härkäpapu rouheseoksesta blenderissä pyöräytetystä jauheesta. Tämä pizza sopii täydellisesi myös sporttaajille ja painon tarkkailijoille runsasproteiinisen pohjansa ansiosta.
Teen pizzat yleensä suoraan uuninkestäville lautasille, jokaiselle ruokailijalle omansa. Pohja on perinteistä pohjaa pehmeämpi ja näin sitä ei tarvitse leikata ja nostella lautasille.
Pizza on seurusteluruokaa ja sen äärellä on kiva istua pidempäänkin. Silloin pizzat pysyvät pidempään kuuminakin omilla uunissa lämmenneillä lautasillaan.
Täytteet voi tietysti valita maun ja fiiliksen mukaan. Tällä kertaa tein italialaisen setin. Varsinkin siihen kuuluu minusta kunnon valkosipuli.

 

Helpoimmin ja nopeimmin tomaattikastikkeen saa levittelemällä suoraan Mutti-tomaattimurskan pizza-pohjan päälle ja maustamalla sen valkosipulilla ja yrteillä. Pidän valkosipulista eniten, kun kuorin ja leikkaan kynsistä reilusti pikku palasia tomaattikastikkeelle uuniin muhimaan. Viimeistään sen tuoksun levitessä keittiöstä alkaa väkeä kertyä pöydän ympärille.

Paistoin ensin pohjaa hetken, lisäsin täytteet ja paistan pizzan sitten valmiiksi. Lopuksi lisäsin vielä kunnon kasan tuoretta ruccolaa, parmesaania, pippuria ja oliiviöljyä… ja vielä pari kinkkusiivua ja muutaman oliivin pinnalle, mmm…

 

Ihanan mehevä Italian pizza ilman jauhoja!!

Pohja:
1 kg maitorahkaa 
1 dl Verso härkäpapuseosta
1 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
suolaa
 
Kananmunat rikotaan ensin haarukalla, leivinjauhe sekoitetaan härkäpapujauheeseen, sitten kaikki aineet keskenään. Lusikoidaan ohueksi levyksi pellille leivinpaperin päälle tai suoraan omille uuninkestäville lautasilleen.
Paista 200 asteessa ensin n. 10 min. ja lisää sitten täyte.
Täyte oman maun mukaan, tässä italialaisessa versiossa:
– levitin ensin Mutti tomaattimurskapurkin pohjien päälle
– ripottelin siihen yrttimausteita ja valkosipulia pieninä paloina
– yhteensä 800 g ilmakuivattuja kinkkusiivuja (muutama säästetään pinnalle)
– 3 isoa tomaattia suikaleina
– 2 buffalon mozzarellaa siivuina
– aurinkokuivattuja tomaatteja
– kalamata-oliiveja
Takaisin uuniin 10 minuuutiksi.
Anna vetäytyä hetki huoneenlämmössä ja lisää pinnalle:
– reilusti ruccola-salaattia ja vielä muutama oliivi
– raastettua parmesaania sekä
– oliiviöljyä
– vielä pari kinkkusiivua
– pippuria myllystä.
Kommentit (9)
  1. Näyttääpä hyvältä 🙂 Olin kyllä todella pettynyt kun huomasin, että tuossa härkäpapurouheessakin on ohramallasta :/ Jäi sitten paketti hyllyyn.
    Minua kiinnostaisi lukea tarina blogisi taustalla, joten jos haluat niin ota #blogintarina haaste vastaan 😉

  2. inspirations
    4.12.2015, 10:38

    Hei Elina, kiitos ; ) Kyllä, härkäpapu rouheseoksessa on hippusellinen ohramallasuutetta, jolla siihen saadaan hyvä koostumus. Lisäksi siinä on herneproteiinia. Tämän avulla tuotteen proteiinipitoisuus on niin korkea, että se sopii hyvin mm. kasvisruokavalioon korvaamaan ulkomaisia soijatuotteita. Herneproetiini on eurooppalaista, koska sitä ei ole Suomessa saatavilla. Suurin osa tuotteesta on kuitenkin kotimaista härkäpapua eli oikeaa suomalaista lähituotantoa, mikä on minusta ison plussan arvoinen juttu. Ja juuri tänään onkin sopivasti Osta työtä Suomeen -päivä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *