Hyvien öljyjen ja proteiinien feta-avokadosalaatti

Hyvien öljyjen ja proteiinien feta-avokadosalaatti

Voihan syksyn kunniaksi julistaa taas ruokaisiempien salaattien kauden alkaneeksi? Kesä oli niin kuuma, että ainakin meillä lautaselle valikoitui usein vain kevyitä vihanneksia ja hedelmiä. Kun lämpötila huiteli kolmessakympissä, kaipasi enemmänkin nesteytystä, suoloja ja verensokerin kohotusta kuin täyttäviä lounaita.

Nyt ennen kuin päästään talven lämpimiin salaatteihin, nautiskellaan hetki salaateista, joista suurin osa on edelleen tuoreita kypsentämättömiä kasviksia, mutta joissa ruokaisampia  proteiineja ja rasvoja on jo reilusti tuottamaan energiaa viilenevissä säissä. Nämäkin salaatit valmistuvat hetkessä.

Tässä annoksessa on värikkäiden kasvisten lisäksi reilusti proteiinirikasta fetaa ja papuja sekä hyviä luonnollisia öljyjä ja proteiineja sisältäviä pähkinöitä ja avokadoa.

Tämä salaattin on ruokaisa sellaisenaan, mutta käy yhtä hyvin lisukesalaatiksi illallisella.

Hyvien öljyjen ja proteiinien feta-avokadosalaatti

  • Vihreitä salaatteja
  • Punasipulia
  • Paprikaa
  • Värikkäitä tomaatteja
  • Pehmeää avokadoa
  • Cashew-pähkinöitä
  • Isoja papuja
  • Fetaa

Kastikkeeksi 

  • Oliiviöljyä
  • Punaviinietikkaa
  • Suolaa
  • Pippuria

 

treeni-ja-ravinto kasvisruoka gluteeniton ravintoaineet
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *