Hyvän olon viikonloppu

Hyvän olon viikonloppu

Ihanaa lauantai-iltaa ♥ Täällä on päivä vierähtänyt todella nopeasti. Kotipäivä pitkästä aikaa on tehnyt hyvää. Haimme äitini meille syömään. Äitini on ihan paras viikonloppuvieras, koska ruoan jälkeen menemme aina sohville löhöilemään. Hän tarvitsee nykyään paljon apua liikkumisessa ja sen takia käymme yleensä hänen luonaan. Mutta oli taas niin kivaa viettää rauhassa aikaa meillä. Näitä päiviä täytyy järkätä jatkossa enemmänkin.

Juteltiin niitä näitä, katseltiin yhdessä vanhoja hauskoja kuvia ja kuunneltiin äidin lempimusiikkia jo lapsuudestani. Ei tarvitse miettiä, mistä olen oman matkustusrakkauteni perinyt äidin kanssa jutellessa. Kun Sonoksesta soi Elviksen Love me tender, äiti muisteli aikaa,  jolloin asui Saksassa samaan aikaan, kun Elvis oli siellä armeijassa ja joskus näkikin Elviksen kadulla. Kun kuunneltiin Edith Piafia, muisteltiin äidin Ranskassa asuttua aikaa.

Ja Beatlesin soidessa taustalla äiti kuvaili, mikä Beatles-huuma oli Englannissa, kun hän asui siellä. Ja kuinka hän innokkaana Beatles-fanina ei uskaltanut paria vuotta myöhemmin tunnustaa sitä isäni vanhemmille, jotka paheksuivat ääneen ”niiden pitkätukka-Beatlesien pilaavan nuorisoa Suomessakin”…  Olen tietysti kuullut nämä tarinat monta kertaa, mutta niistä oli taas kiva puhua musiikkia kuunnellessa. Aikamoisia saavutuksia maalaiskylästä lähteneeltä suomalaistytöltä, joka oli pienenä niin ujo, että opettajalta kesti ensin viikkoja maaritella tyttö avaamaan suunsa koulussa.

Muutama vuosi sitten nuoruuden vaihto-oppilasperheeni isä Teksasista meilasi minulle muutamia tärkeitä juttuja. Yksi niistä oli kehotus viettää aikaa omien vanhempiensa (tai isovanhempiensa) kanssa heidän vanhetessaan mahdollisimman paljon. Tänään taas se ajatus tuli mieleeni ja tuntui juuri oikealta.

Ruokailun ja tarinoinnin jälkeen kello oli kolme ja jo hänärää!! Paras päätös oli mieheltäni, että pari tuntia sen jälkeen, kun heitimme äidin kotiin, kävimme salilla. Siellä ei muuten todellakaan ollut tungosta lauantai-iltana, pari hassua ihmistä lisäksemme. Treenin jälkeen löhöilin vielä yksikseni salin isossa saunassa. Ihanaa energiaa! Olo on ihan erilainen kuin sohvaan jumittumisen jälkeen pimeänä iltana. Ja juuri äsken kotiin tullessa teki taas mieli syödä terveellistä ruokaa, ei mitään nopeita hiilareita väsymykseen. Tämän postauksen jälkeen houkuttelen miehen vielä kävelylle ja happihyppelyn jälkeen ollaan varmaan ihan valmiita lukemaan muutamat sivut kirjoja ennen aikaista nukkumaanmenoa.

Joskus tällaiset viikonloput tulevat niin tarpeeseen. Ei tullut laitettua loppuja tauluja tänäänkään seinälle (muutto oli heinäkuun lopussa), eikä siivottua kunnolla, eikä montaa muutakaan asiaa, mutta oikeasti kiireisen työviikon perään taisi tulla tehtyä paljon tärkeämpiä asioita. Kyllä ne taulutkin vielä seinälle saadaan.

Ja ruokakuvista vielä… tähän pimeää aikaan huomaan, miten suuri merkitys on liikkumisella ja ruokailulla. Niiden jälkeen nukun niin paljon paremmin ja  tekee mieli myös syödä terveellisesti ja hyvää oloa lisäävää ruokaa.

Juuri nyt marraskuussa tuntuu siltä, että asiat lähtevät rullaamaan helposti tiettyyn suuntaan. Joko siihen ”illat sohvalla herkutellen”- suuntaan, josta on lopulta aika vaikea irrottautua – tai sitten siihen energisempään ja terveellisempään suuntaan, jossa kaikki hyvät valinnat johtavat helposti seuraaviin. Onneksi valinta on yleensä itsestämme kiinni.

Rentouttavaa ja energisoivaa viikonlopun jatkoa!!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *