Herkullinen Funghi pasta (terveellisellä kikhernepastalla)
Vegemessuilta tuli napattua muutamia kivoja tuotteita testiin. Yksi kiinnostava tuoteperhe oli Tervens-pastat. Jos muut kuin valkoisista jauhoista tehdyt pastat kiinnostavat, niin kannattaa tutustua, makuja ja terveellisiä koostumuksia on useita.
Kikhernefusillista syntyi herkullinen Funghi pasta, joka tosiaankin sulaa suuhun. Kikhernepasta on proteiinirikasta ja hidashiilarista ja annos täyttää pitkään. Se on valmistettu vain vedestä ja kikhernejauhoista ja sisältää myös enemmän kuituja kuin esim. ruisleipä. Kikhernepasta on myös nopea ruoka nälkäiselle, se valmistuu parissa minuutissa.
Herkullinen Funghi pasta (4:lle)
1 pkt Tervens kikhernefusillia
500 g herkkusienia
3 valkosipulinkynttä
2 dl kermaa
Reilu kourallinen baby-pinaattia
Kourallinen persiljaa
Suolaa ja pippuria
Parmesaania
Oliiviöljyä
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää oliiviöljyä.
- Huuhtele ja siivuta herkkusienet ja paista ne oliiviöljyssä.
- Pilko valkosipuli pieneksi ja lisää hetken päästä pannulle.
- Anna hautua noin 10 minuuttia.
- Lisää kerma ja baby-pinaatti, pasta sekä suolaa ja pippuria. Paista muutama minuutti sekoitellen.
- Tarjoile tuoreen persiljan kanssa.