Härkis Pyörykkäkastiketta ja kesäkurpitsapastaa kynttiläillallisella
Hiihtoloman maukas, tuoksuva ja lämmittävä kynttiläillallinen syntyy vaikka vartissa.
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
En tiedä, onnistuinko näihin kuviin tallentamaan ihan sitä oikeaa tunnelmaa, jonka halusin. Tuoksuva, mausteinen ja lämmittävä ruoka sekä kynttilät ja lyhdyt pöydillä kruunaavat talvisen ulkoilupäivän illan. Monet jäävät nyt talvilomalle ja toivotaan, että kauniita ulkoilukelejä on tarjolla paljon.
Tunnelmallisen kynttiläillallisen ei tarvitse aina sisältää pitkää ja monimutkaista menuta. Ihana tunnelma, makusetti ja hyvä olo syntyy nopeasti valmistuvasta tomaattikastikkeesta, jonka tein uusista Härkis-pyöryköistä. Ne maistuvat varmasti kaikille ja sopivat myös vegaaniseen, laktoosittomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon. Tämä voisi olla myös se joka kodin hiihtoloman kasvispäivän illallinen.
Härkis Pyöryköitä käytetään samoin kuin valmiita lihapullia, jotka lisätään kastikkeeseen loppuvaiheessa vain kuumentumaan. Ne imaisevat itseensä ihanasti maustetun tomaattimurskan lämpimiä makuja ja pyörykäiden pehmeä koostumus sopii hyvin lämpimään kastikkeeseen.
Härkis Pyörykkäkastiketta ja kesäkurpitsapastaa
Oliiviöljyä
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
500 g tomaattimurskaa
Pippuria, suolaa
1 rkl hunajaa
1 paketti Härkis Original Pyöryköitä
1 ruukku basilikaa
1 kesäkurpitsa
Parmesaania raasteena
- Leikkaa kesäkurpitsasta juustohöylällä viipaleita ja suikaloi ne terävällä veitsellä kapeiksi spagetinomaisiksi suikaleiksi.
- Lämmitä kesäkurpitsasuikaleet pannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Valmista kastike:
- Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulin kynnnet.
- Kuullota ne pannussa oliiviöljyssä.
- Lisää tomaattimurska.
- Mausta pippurilla, suolalla ja hunajalla.
- Silppua basilika.
- Lisää Härkis Pyörykät ja basilikasilppu.
- Annostele lautasille kesäkurpitsasuikaleet ja päälle Härkis Pyörykkäkastike