Härkis Pad Thai
Ruoka on aina yksi matkojen kohokohta…. ja onneksi maailman makuja on helppo loihtia omassa keittiössäkin. Kotimainen Härkis on rakenteelta niin helppo ja maultaan niin miellyttävä ja sopeutuva, että se suorastaan houkuttelee kokeilemaan erilaisia makumatkoja. Silla voi hyvin korvata jauhelihan, kanan tai vaikka katkaravut alkuperäisessä reseptissä.
Muutama viikko sitten Härkiksen ympärille syntyi blogissa Ranskan ruokakulttuurista tuttu Ratatouille ja kreikkalainen Moussaka. Tällä kertaa Härkis hurmasi meidän ruokakuntamme klassisessa thaimaalaisessa Pad Thaissa – johon se sopi taas täydellisesti. Sen pehmeä rakenne imaisee ihanasti itseensä mausteisiakin makuja.
Härkiksestä ja muista Verson kotimaisista eettisesti tuotetuista härkäpaputuotteista löydät paljon lisää reseptejä ja ruokainspiksiä täältä. Tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja proteiinirikkaita ja sopivat moneen, aamiaisista leivonnaisiin ja arkiruoista juhlapöytiin.
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
Härkis Pad Thai
kuudelle
2 pkt Härkistä
300 g täysjyvänuudeleita
1 parsakaali
1-2 tuoretta chiliä
pala inkivääriä
6 valkosipulinkynttä
seesam-öljyä
6 rkl soijakastiketta
4 rkl thaimaalaista kalakastiketta
4 kananmunaa
2 limettiä
ruukku tuoretta inkivääriä
spirachaa tai muuta chilikastiketta
100 g cashew-pähkinöitä
- Lorauta pannulle reilusti sesam-öljyä ja kuullota siinä pilkottu chili, inkivääri ja valkosipuli.
- Lisää joukkoon kalakastike ja soijakastike.
- Lisää pannulle Härkis ja sekoita hyvin.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada kaikki vedet pois.
- Lorauta puhtaalle pannulle seesam-öljyä ja paista nuudeleita muutama minuutti.
- Lisää Härkis-seos ja sekoita nuudeleiden kanssa.
- Tee pannulla ruoan keskelle kolo ja riko kananmunat siihen. Anna hyytyä pari minuuttia ja sekoita sitten munat tasaisesti pannulle.
- Purista limetin mehu pannulle.
- Tarjoile korianterin ja cashew-pähkinöiden sekä spirachan kanssa.