Härkis herkkukrutongit + passionsalaatti

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Herkulliset rapeat härkäpapukrutongitorange

Kun minulta kysytään lempiruokaani, vastaan sen olevan jokin herkullinen ruokaisa salaatti – vuosikymmenestä toiseen. En suinkaan kuitenkaan tarkoita arkista lisukesalaattia, vaan houkuttelevaa annosta ihania ja maukkaita vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä, juureksia, kalaa – ihan mitä vaan. Rakastan yhdistellä herkullisia makuja aina uusin tavoin. Tällä kertaa uutena makuna oli makeassa marinadissa paistetut herkulliset rapeat härkäpapukrutongit.

harks rouheseosartisokka

Muutenkin niin monikäyttöinen Verson HÄRKIS® Rouheseos on kestosuosikkini salaatin päällä rapeaksi paistettuina ”krutonkeina”. Krutongit toimivat hyvin rouskuvina suupaloina salaatissa, kun niitä  paistamaa muutaman minuutin oliiviöljyssä pannulla.

Härkis herkkukrutongit + passionsalaatti

Usein tykkään tehdä niitä isomman satsin kerrallaan ihanalla marinadilla maustettuna. Energiaa ja aikaa säästyy seuraavilla kerroilla.  Sinänsä sellainen ison satsin tekeminen on usein kylläkin vain itsensä huijaamista, sillä nämä makeassa marinadissa paistetut krutongit katoavat nopeasti illan aikana leffaherkkunakin. Rouheseos toimii myös ihanasti esimerkiksi herkullisina valkosipulikrutonkeina.

salaatti

Härkis herkkukrutongit + passionsalaatti

Ainekset (2 annosta)

Herkulliset rapeat härkäpapukrutongit
0,5
Appelsiinin mehu
3 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Hunajaa
Tuoretta timjamia
1,5 dl
HÄRKIS® Rouheseos
1 tl
Suolaa
1 tl
Kuivattuja yrttejä makusi mukaan
Lämmin salaatti passionhedelmällä
2 dl
Salaatinlehtiä
2 dl
Ituja
150 g
Artisokansydämiä
100 g
Kirsikkatomaatteja
5 cm
Kurkkua
150 g
Herkkusieniä
2
Passionhedelmää
Kalamata-oliiveja
10 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

Herkulliset rapeat härkäpapukrutongit

  1. Purista appelsiinin mehu kulhoon.
  2. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja hunaja.
  3. Silppua joukkoon timjami ja lisää myös suola ja kuivatut yrtit.
  4. Lisää marinadin joukkoon HÄRKIS® Rouheseos ja sekoita kunnolla.
  5. Lisää marinoitu rouheseos pannulle, sekä koko marinadi.
  6. Paista n. 5 minuuttia sopivan kovalla teholla välillä sekoitellen.
  7. Kaada krutongit kulhoon jäähtymään hetkeksi.

Lämmin salaatti passionhedelmällä

  1. Leikkaa herkkusienet siivuiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä. Vinkki! Jos olet juuri valmistanut krutonkeja, älä huuhtele pannua vaan lisää vaan hiukan oliiviöljyä herkkusienille. Marinadin maku sopii hyvin myös niille.
  2. Paista herkkusieniä n. 10 minuuttia.
  3. Jaa salaatinlehdet ja idut kahdelle lautaselle.
  4. Kuutioi kurkku ja leikkaa kirsikkatomaatit kahtia ja jaa lautasille.
  5. Leikkaa artisokansydämet kahtia ja jaa lautasille.
  6. Jaa paistetut herkkusienisiivut sekä oliivit lautasille.
  7. Lisää molemmille annoksille hiukan oliiviöljyä.
  8. Leikkaa passionhedelmät kahtia ja lusikoi hedelmälihat annosten päälle ikään kuin kastikkeeksi.
Kommentit (2)
  1. Leena/Mansikkaheinä
    25.5.2019, 07:38

    Tämä ruoka näyttää kuvia sekä aineluetteloa ”makustellessa” niin hyvälle, että menee kokeiluun!
    Kiitos ohjeesta ja hienoa viikonloppua sinulle!

    1. inspirations
      25.5.2019, 09:48

      Hei Leena, kiitos ihanasta kommentistasi. Herkullista ja kivaa viikonloppua sinullekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *