Grillattu kaali on terveellinen kesän hittiruoka

Grillattu kaali

Oletko jo kokeillut tämän kesän hittiruokaa- grillattua varhaiskaalia? Se on helppoa, edullista, terveellistä lähiruokaa ja älyttömän hyvää.

Kaalissa on paljon vitamiineja. Kuka uskoisi, että se on paljon C-vitamiinipitoisempaa kuin esim. appesiini – ja lisäksi siinä on reilusti E- ja K-vitamiinia sekä mm. betakaroteenia, kalsiumia ja rautaa. Kaalit lasketaan myös parhaiden aivoruokien joukkoon.

Grillattu kaali

 1. Halkaise kaali puoliksi
 2. Lohko puolikkaat 3-4 osaan ja jätä kanta kiinni kaaliin.
 3. Sivele pinnalle marinadia, resepti täällä.
 4. Grillaa noin 5 min. molemmilta puolilta ja lisää marinadia pintaan grillauksen aikana.
 5. Herkuttele sellaisenaan tai lisukkeena.
treeni-ja-ravinto
Kommentit (2)
 1. Lähdekritiikkiä kiitos
  10.3.2019, 02:24

  ”Kaalissa on paljon vitamiineja. Kuka uskoisi, että se on paljon C-vitamiinipitoisempaa kuin esim. appesiini – ja lisäksi siinä on reilusti E- ja K-vitamiinia sekä mm. betakaroteenia, kalsiumia ja rautaa.”

  No ei kannata uskoakaan. En tiedä, mitä oot lähteenä käyttänyt, mutta ainakin kuvassa olevassa keräkaalissa on 27% vähemmän C-vitamiinia per 100g kuin vastaavassa määrässä appelsiinia. Finelistä löytyy C-vitamiinipitoisuuden lisäksi keräkaalista muun muassa tieto, että siinä on E-vitamiinia alle 0,1mg sadassa grammassa. ”Reilusti” E-vitamiinia on esimerkiksi auringonkukkaöljyssä (62mg/100g).

  Olisi kauhean kiva, jos blogeissa ei jaettaisi ihan perättömiä väitteitä faktoina 🙂

 2. inspirations
  10.3.2019, 09:20

  Hei, kiitos hyvästä palautteestasi ja lähteen pyynnöstä. Valitettavasti tuosta tekstistä on sen verran aikaa, että minulla ei ole enää sen tarkkoja lähteitä ylhäällä. Tarkistin kuitenkin tuon C-vitamiinipitoisuuden nyt Finelistä ja senkin mukaan valko- eli keräkaalissa on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa: valkokaali 37,4 mg, kuorineen punnittu appelsiini: 36,7 mg. Mutta kommenttisi on tosi tärkeä ja pyrin itsekin lisäämään paremmin lähteitä kirjoituksiini jatkossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *