Grillattu kaali on terveellinen kesän hittiruoka
Oletko jo kokeillut tämän kesän hittiruokaa- grillattua varhaiskaalia? Se on helppoa, edullista, terveellistä lähiruokaa ja älyttömän hyvää.
Kaalissa on paljon vitamiineja. Kuka uskoisi, että se on paljon C-vitamiinipitoisempaa kuin esim. appesiini – ja lisäksi siinä on reilusti E- ja K-vitamiinia sekä mm. betakaroteenia, kalsiumia ja rautaa. Kaalit lasketaan myös parhaiden aivoruokien joukkoon.
Grillattu kaali
- Halkaise kaali puoliksi
- Lohko puolikkaat 3-4 osaan ja jätä kanta kiinni kaaliin.
- Sivele pinnalle marinadia, resepti täällä.
- Grillaa noin 5 min. molemmilta puolilta ja lisää marinadia pintaan grillauksen aikana.
- Herkuttele sellaisenaan tai lisukkeena.
”Kaalissa on paljon vitamiineja. Kuka uskoisi, että se on paljon C-vitamiinipitoisempaa kuin esim. appesiini – ja lisäksi siinä on reilusti E- ja K-vitamiinia sekä mm. betakaroteenia, kalsiumia ja rautaa.”
No ei kannata uskoakaan. En tiedä, mitä oot lähteenä käyttänyt, mutta ainakin kuvassa olevassa keräkaalissa on 27% vähemmän C-vitamiinia per 100g kuin vastaavassa määrässä appelsiinia. Finelistä löytyy C-vitamiinipitoisuuden lisäksi keräkaalista muun muassa tieto, että siinä on E-vitamiinia alle 0,1mg sadassa grammassa. ”Reilusti” E-vitamiinia on esimerkiksi auringonkukkaöljyssä (62mg/100g).
Olisi kauhean kiva, jos blogeissa ei jaettaisi ihan perättömiä väitteitä faktoina 🙂
Hei, kiitos hyvästä palautteestasi ja lähteen pyynnöstä. Valitettavasti tuosta tekstistä on sen verran aikaa, että minulla ei ole enää sen tarkkoja lähteitä ylhäällä. Tarkistin kuitenkin tuon C-vitamiinipitoisuuden nyt Finelistä ja senkin mukaan valko- eli keräkaalissa on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa: valkokaali 37,4 mg, kuorineen punnittu appelsiini: 36,7 mg. Mutta kommenttisi on tosi tärkeä ja pyrin itsekin lisäämään paremmin lähteitä kirjoituksiini jatkossa.