Grillattu kaali on terveellinen kesän hittiruoka
Oletko jo kokeillut tämän kesän hittiruokaa- grillattua varhaiskaalia? Se on helppoa, edullista, terveellistä lähiruokaa ja älyttömän hyvää.
Kaalissa on paljon vitamiineja. Kuka uskoisi, että se on paljon C-vitamiinipitoisempaa kuin esim. appesiini – ja lisäksi siinä on reilusti E- ja K-vitamiinia sekä mm. betakaroteenia, kalsiumia ja rautaa. Kaalit lasketaan myös parhaiden aivoruokien joukkoon.
Grillattu kaali
- Halkaise kaali puoliksi
- Lohko puolikkaat 3-4 osaan ja jätä kanta kiinni kaaliin.
- Sivele pinnalle marinadia, resepti täällä.
- Grillaa noin 5 min. molemmilta puolilta ja lisää marinadia pintaan grillauksen aikana.
- Herkuttele sellaisenaan tai lisukkeena.
“Kaalissa on paljon vitamiineja. Kuka uskoisi, että se on paljon C-vitamiinipitoisempaa kuin esim. appesiini – ja lisäksi siinä on reilusti E- ja K-vitamiinia sekä mm. betakaroteenia, kalsiumia ja rautaa.”
No ei kannata uskoakaan. En tiedä, mitä oot lähteenä käyttänyt, mutta ainakin kuvassa olevassa keräkaalissa on 27% vähemmän C-vitamiinia per 100g kuin vastaavassa määrässä appelsiinia. Finelistä löytyy C-vitamiinipitoisuuden lisäksi keräkaalista muun muassa tieto, että siinä on E-vitamiinia alle 0,1mg sadassa grammassa. “Reilusti” E-vitamiinia on esimerkiksi auringonkukkaöljyssä (62mg/100g).
Olisi kauhean kiva, jos blogeissa ei jaettaisi ihan perättömiä väitteitä faktoina
Hei, kiitos hyvästä palautteestasi ja lähteen pyynnöstä. Valitettavasti tuosta tekstistä on sen verran aikaa, että minulla ei ole enää sen tarkkoja lähteitä ylhäällä. Tarkistin kuitenkin tuon C-vitamiinipitoisuuden nyt Finelistä ja senkin mukaan valko- eli keräkaalissa on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa: valkokaali 37,4 mg, kuorineen punnittu appelsiini: 36,7 mg. Mutta kommenttisi on tosi tärkeä ja pyrin itsekin lisäämään paremmin lähteitä kirjoituksiini jatkossa.