Fetapinaattipyörykät Härkiksellä – helposti neljästä aineesta

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Fetapinaattipyörykät Härkikselläspinach

Kreikkalaiset fetapinaattipyörykät Härkiksellä on helppo resepti täynnä makua. Nopea resepti sopi lauantain mökkilounaaksi, kun aamupäivän askareiden jälkeen olikin jo kova nälkä ja herkkulounaan halusi helposti ja nopeasti lautaselleen. Härkishän on kypsä härkäpapuvalmiste, mikä tarkoittaa sen olevan sellaisenaan valmista – nopea lämmitys riittää hyvin.

Pyörykät valmistuvat kolmesta pääraaka-aineesta: Härkiksestä, pinaatista sekä fetasta. Niiden lisäksi makua on tuomassa timjami (johon olen jäänyt lähiaikoina täysin koukkuun kaikissa kokkailuissani) sekä tietenkin suola ja pippuri. Rakenteeltaan ihanan pehmeä Härkis sopii tämän tyyppisten pyöryköiden ja pihvien valmistamiseen todella hyvin. Maku sopii kaiken kanssa ja rakenne on helposti muotoiltavaa. Kaupoista löytyvät herkulliset valmiit Härkis pihvit ja –pyörykät ovat myös jopa vielä helpompi ratkaisu ruoanlaitossa.

salaattiharks

Vain muutaman työvaiheen resepti on usein ihana helpotus kokatessa. Pinaatit pilkoin vähän pienemmiksi ja paistoin pannulla. Sen jälkeen oikeastaan vain sekoitin kaikki ainekset keskenään, muotoilin käsin pyöryköiksi ja paistoin pannulla muutaman minuutin. Täyttävät, kauniit ja todella maukkaat pyörykät saivat myös ruokapöydässä tosi hyvää palautetta eli tämä resepti menee ehdottomasti jatkoon.

Katso muutkin ihanat reseptit Härkiksestä, Beanitistä sekä muista ihanista härkäpaputuotteista täältä.

tomaattifeta

Fetapinaattipyörykät Härkiksellä

Ainekset (3 annosta)

200 g
Fetaa
1 pkt
HÄRKIS® Originalia
150 g
Pinaattia
Tuoretta timjamia
Suolaa ja pippuria
Oliiviöljyä (Paistamiseen)
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Leikkaa pinaatti kapeiksi suikaleiksi ja paista oliiviöljyssä pannulla noin 5-8 min.
  2. Murustele feta ja sekoita Härkiksen® kanssa kulhossa yhteen.
  3. Lisää paistetut pinaatit Härkiksen ja fetan joukkoon ja silppua mukaan tuoretta timjamia oman maun mukaan.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla. HUOM! Feta on itsessään suolaista, eli suolaa kannattaa lisätä aika niukasti.
  5. Sekoita ainekset kunnolla keskenään ja muotoile käsin sopivan kokoisia pyöryköitä.
  6. Paista pannulla oliiviöljyssä noin 3-5 minuuttia.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *