Eteeristen öljyjen voima (+ käyttöideoita ja -suosituksiani)

Eteeristen öljyjen voima

Aromaterapian voima tunnustettiin jo tuhansia vuosia sitten, kun aromaattiset kasvit ja yrtit olivat keskeisessä roolissa ihmiskunnan parannuskeinojen listalla. Monissa kulttuureissa käytettiin lääkitykseen ja hyvinvoinnin edistämiseen yrttien ja muiden kasvien voimaannuttavia ominaisuuksia.

Kaupallinen yhteistyö: Young Living /Juulia Luokkanen 

Eteeristen öljyjen voima

Eteeristen öljyjen ainutlaatuisuus piilee siinä, että aitojen kasvien voimaa ja öljyjen luonnollista rakennetta ei voi jäljitellä synteettisin menetelmin. Aitoja öljyjä käytettäessä hyödynnetään kasvin todellista energiaa ja voimaa. Vaikka erilaiset tuoksut jättävät voimakkaita muistijälkiä, on todettu että vain puhtailla eteerisillä öljyillä on vaikutusta psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiimme. Eteerinen öljy on vettä hylkivä neste, joka sisältää luonnostaan haihtuvia aromeita. Eteerinen öljy pitää kasvin hengissä ja sitä hyödyntämällä voimme itse nauttia kasvin elinvoimasta ja energiasta monella eri tavalla.

Sain muutama kuukausi sitten kokeiltavakseni Young Livingin erilaisia eteerisiä öljyjä. Nyt voin kyllä vilpittömästi sanoa jopa yllättyneeni niiden vaikutuksesta ja monipuolisuudesta todella positiivisesti.

Tässä omat tapani hyödyntää öljyjä  – sekä tuoksusuositukseni eri käyttöihin:

Ihonhoito

Iho on ihmisen suurin elin, jota voi hyvin hyödyntää aromaterapian nautinnoissa. Eteerisiä öljyjä hierotaan ihoon, niin kuin trooppisissa kulttuureissa on tehty jo pitkään. Pari tippaa eteeristä öljyä sekoitetaan esim. oliivi- tai kookosöljyyn ja hierotaan hyvin iholle. Öljy imeytyy ihon läpi verenkiertoon, joka kuljettaa virkistystä ja energiaa eteenpäin elimistössämme.

Eteeristen öljyjen hierominen ihoon ei vain pehmennä ihon pintaa, vaan tekee ihon ja elimistön ravitsemisesta virkistävän, rentouttavan ja nautinnollisen hetken.

Suositukseni ihoöljyiksi:

Thieves on aivan fantastinen öljy, sen tuoksu on niin miellyttävä ja moniulotteinen, että sitä on vaikea edes kuvailla. Se on myös voimakkaasti vastustuskykyä tukeva öljy, jota kannattaa käyttää erityisesti syys- ja talviaikoina.

Laventeli on rauhoittava ja miellyttävä öljy iltakäyttöön. Se sopii mainiosti kasvojen iholle ja voit tipauttaa tipan laventelia tyynylle levollisia unia tuomaan.

Appelsiini ja sitruuna taas piristävät ja antavat minusta ihanaa energiaa aamukäytössä. Sitrusöljyt ovat valoherkkiä auringolle, joten kesällä parhaat käyttötavat näille öljyille ovatkin tuoksuttelu sekä käyttö juomissa ja leivonnaisissa. Jos näitä haluaa käyttää kesällä kirkastamaan ihoa, kannattaa se tehdä iltaisin.

Tutustu itsekin tilaamaalla laadukkaita & monikäyttöisiä öljyjä: TÄÄLTÄ

Aromaattinen hengittely

Myös eteeristen öljyjen hengittäminen saa aikaan rentouttavan olon ja seesteisen mielen – tai vastaavasti virkistävän ja energisen olotilan, öljyistä riippuen.

Tuoksu vaikuttaa mielialaamme monilla eri tavoilla. Se voi lämmittää, viilentää, rauhoittaa, energisoida, vähentää stressiä ja jopa rohkaista. Young Livingillä on saatavilla eteeristen öljyjen huoneilmaan levitystä varten oma diffuuseri, mutta samaa hämmästyttävän voimakasta ja miellyttävää vaikutusta voi kokeilla helposti jo nuuhkaisemalla pientä öljypulloa. Öljyhiukkaset kulkeutuvat hengityksen mukana keuhkoihimme ja verenkierron kautta elimistöömme.

Tuoksuilla on yllättävän voimakas vaikutus hormoniemme ja mielialamme ohjaamiseen positiivisemmaksi ja rentoutuneemmaksi. Korvaamalla keinotekoiset tuoksut aidoilla eteerisillä öljyillä saa kotiin luotua aisteille tasapainoisen ja rentouttavan tuoksuilmapiirin.

Maailman muuttuessa hektisemmäksi ja kiireisemmäksi, on entistä tärkeämpää rakentaa omasta kodista rauhoittava ympäristö vähentämään stressiä ja jännitystä. Rauhallinen musiikki vähentää tehokkaasti stressiä, myös sisustuksen sävyillä ja materiaaleilla on suuri merkitys. Tuoksut tuovat rentouttavan ympäristön luomiseen kokonaan uuden ulottuvuuden.

Suositukseni hengittelyyn:

Piparminttu on raikas ja ihana tuoksu, joka avaa tehokkaasti hengitysteitä, piristää mielen ja auttaa keskittymään. Helpoimmillaan vaikutuksen saa aikaiseksi kiehauttamalla mukillisen vettä, sekoittamalla siihen tipan piparminttuöljyä ja tuoksuttelemalla mukista suoraan nousevaa höyryä.

Maku

Ihan uutta minulle on myös syötäväksi ja juotavaksi sopivat öljyt. Young Living on rekisteröinyt useita öljyjä ravintolisiksi. Ne ovat noita kuvissa näkyviä valkopohjaisella etiketillä varustettuja pulloja, joissa on erikseen teksti ”100% Pure Essential Oil, Food Supplement”. Nautittavaa öljyä voi sekoittaa kylmään tai kuumaan juomaveteen sekä käyttää leivonnaisissa tai ruoanlaitossa.

Tärkeää on ymmärtää ja muistaa, miten tehokkaita ja riittoisia nämä öljyt ovat. Pienet 5 ml:n öljypullot sisältävät öljystä riippuen 80-100 tippaa. Vain yksi tippa litraan vettä on suositeltava ja todella tehokas määrä. Muovit eivät pidä öljyistä, joten öljyillä maustetut juomat ja leivonnaiset on hyvä nauttia aina laseista tai keraamisista astioista.

Suositukseni nautittavaksi:

Piparmintun vaikutus on minusta piristävä (kylmässä vedessä) ja myös lämmittävä (kuumassa vedessä), molemmissa todella miellyttävä. Erityisesti urheilijat pitävät piparmintusta, joka auttaa jaksamaan liikuntasuorituksissa.

Sitruuna on puhdistava aromi, jota käytän mielelläni lämpimässä vedessä ennen aamujoogaani. Viileässä vedessä sitruuna on ihanan virkistävä kesän janojuoma.

Timjami tuo mieleeni Välimeren ruokavalion ja sopii hyvin yrttiöljyyn salaatin kanssa ja munavoita maustamaan.

Appelsiini toimii todella raikkaana ja hedelmäisenä maku- ja tuoksuaromina juustokakun täytteessä.

Tutustu ja tilaa laadukkaita & monikäyttöisiä öljyjä: TÄÄLTÄ. Lisätietoa tuotteiden tilauksesta löydät tämän artikkelin lopusta.

Young Living

Tuoksuista ja eteerisistä öljyistä olen ollut kiinnostunut jo vuosia, mutta nyt minut niihin enemmän tutustutti Juulia, joka on suomalainen yrittäjä ja yksi Young Livingin itsenäisistä jälleenmyyjistä. Juulia kertoi minulle omista ja perheensä hyvistä öljykokemuksista ja hänestä hehkuu aito halu jakaa tietojansa eteenpäin. Juulian omilta nettisivuilta löytyykin paljon hyödyllistä tietoa.

Young Living -öljyt valmistetaan höyrytislaamalla kasvin kukista, lehdistä ja juurista, hedelmistä ja pihkasta sekä kylmäpuristamalla sitrushedelmistä. Kaikki kasvit kasvatetaan täysin puhtaasti tarkan laatuvalvonnan alla omilla tiloilla, joilla Juuliakin on vieraillut jo kahteen kertaan. Alla oleva kuvakin on Juulian maatila- ja tislaamovierailulta Kroatiasta.

Kiinnostuessasi tutustumaan lisää aitojen eteeristen öljyjen maailmaan, löydät tietoa Young Livingin tuotteista TÄÄLTÄ  ja omat öljyt pääset tilaamaan TÄÄLTÄ.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *