Banaanin terveyshyödyt (ja vinkit pakastamiseen)

Hyödyllinen pikkuvinkki banaanien pakastamiseen voi auttaa kummasti kiireisissä aamuissa. Banaaneja on kiva käyttää jäädytettyinä. Ne tekevät smoothieista ihanan raikkaita, ihan eri lailla kuin tuoreet banskut. Niistä saa myös hetkessä hurautettua ihania jäätelöitä eli nice creameja ihan sellaisenaan tai marjojen ja kookosmaitolurauksen kanssa.

Banaanit ovat terveellisimmillään ja myös parhaita pakastamiseen ihan tuoreina, ehkä jopa vähän ylikypsinä. Silloin kun niiden kuoressa ei ole enää lainkaan vihreää, vaan mieluummin pieniä ruskeita täpliä.

Banaaneja kannattaakin popsia, varsinkin aamuisin, jolloin niiden tärkkelyksestä saa pitkäkestoista energiaa koko päiväksi. Banaanit alentavat kolesterolia ja niisä on reilusti C-vitamiinia, B6-vitaminia, foolihappoa, magnesiumia ja kaliumia. Banaani vähentää ärtyisyyttä, hoitaa hermostoa ja vatsahaavoja sekä anemiaa ja auttaa usein lihaskramppeihin.

Tutkimuksissa kypsien banaanien ruskeiden täplien on todettu sisältävän TNF-ainetta, joka voi häiritä syöpäsoluja ja estää niiden kasvua ja leviämistä (lähde).

Tuore banaani on myös helppo eväs, vaikka aikakin omaan käsilaukkuuni pakkaan sen mieluiten banaaninmallisessa muovikotelossa, ettei se ole aivan muussaantunut ennen suuhun päätymistä. Myös pikkulapset saavat vaikeatkin ruokapalat helposti nielaistua banaanipapasen kanssa.

Banaanin terveyshyödyt

Hyödyllinen pikkuvinkki banaanien pakastamiseen

Kirjoita pussien päälle tussilla banaanien lukumäärä. Näin saat heti valita oikean pussin annokseesi. On nimittäin hippasen hankalaa arvailla pakastimen ovi auki, minkä verran palasia on missäkin pusseissa. Tai sulkea pakastimen ovi ja hetken päästä yrittää repiä sitä uudelleen auki ylimääräisten pussien palauttamiseen. Ainakin itse myös tykkään pakastaa eri kokoisia banaanieriä. Esim. smooothieen käytän kaksi ja juustokakun pohjaan kolme banskua.

treeni-ja-ravinto kasvisruoka ravintoaineet vitamiinit
Kommentit (4)
 1. Mun työpaikan viereinen kauppa myy kypsiä banaaneja halvalla 2-laatuisena. Tullu usein ostettua isoja määriä ja sit jos ei meinaa keretä syömään, niin pakkaseen

  1. inspirations
   29.3.2018, 15:53

   Hyvä idea! Itsekin teen usein niin, että ostan edullisia banaaneja (ja myös mangoja ja ananaksia) ja pakastan ne samantien paloina.

 2. Tätä oli kiva lukea, banaani on kätevä eväs ja hyvä välipala! Vielä en jostain syystä ole rohjennut niitä pakastaa, ehkäpä tämän luettuani, sopii nimittäin smoothieihin tosi hyvin 🙂

  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. inspirations
   15.4.2019, 14:51

   Hei ihana Ida! Samaa, mieltä, banaani on tosi kätevä ja sopiva moneen nälkään. Se on aina helppo napata kiireessäkin mukaan ja antaa ihanaa rakennetta smoothieihin. Kannattaa kokeilla pakastamista – helppoa ja nopeaa! Kiitos käynnistäsi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *